Rudeniška ir šildanti triušiena voveraičių padaže iš „Aurimėlio virtuvės“

Rudeniškas, kvapnus ir labai skanus patiekalas iš „Aurimėlio virtuvės“. Jam šefas rinkosi triušienos galinius kumpelius ir šviežias voveraites, o viską sujungus į vieną visumą gavosi tobuli pietūs.
Troškinta Aurimėlio triušiena voveraičių padaže
Troškinta Aurimėlio triušiena voveraičių padaže / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 4 vnt triušienos kumpelių;
  • 0,5 kg voveraičių;
  • Svogūnų;
  • Morkų;
  • Saliero stiebų;
  • Česnako;
  • Druskos, pipirų, mairūno, paprikos miltelių;
  • Aliejaus;
  • Riebios grietinėlės;
  • 50g sviesto;
  • Žalumynų.

Gamyba:

Pirmiausiai sumarinuojame triušieną. Beriame druskos, pipirų, mairūno, paprikos miltelių. Gerai įtriname ir paliekame bent valandai pasimarinuoti.

Į keptuvę pilame aliejaus ir jame apkepiname triušienos kumpelius iki auksinės spalvos. Toje pat keptuvėje apkepiname pora morkų, pora svogūnų, kelis saliero stiebus. Apkepusią triušieną ir daržoves dedame į puodą. Užpilame vandeniu, beriame druskos, dedame lauro lapelių, pipirų žirnelių ir viską verdame apie 1,5val ant silpnos ugnies.

Į keptuvę pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintą svogūną ir česnaką, sudedame voveraites. Kai nugaruoja susidaręs skystis pilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų, dedame sviesto ir pakaitiname kol padažas sutirštėja. Į jį sudedame išvirtus triušienos kumpelius, truputį pakaitiname. Pabarstome smulkintais žalumynais. Patiekiame su bulvių koše.

Skanaus Jums linki Aurimėlis! Dėkojame jam už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis