Reikės:
- 4 vnt triušienos kumpelių;
- 0,5 kg voveraičių;
- Svogūnų;
- Morkų;
- Saliero stiebų;
- Česnako;
- Druskos, pipirų, mairūno, paprikos miltelių;
- Aliejaus;
- Riebios grietinėlės;
- 50g sviesto;
- Žalumynų.
Gamyba:
Pirmiausiai sumarinuojame triušieną. Beriame druskos, pipirų, mairūno, paprikos miltelių. Gerai įtriname ir paliekame bent valandai pasimarinuoti.
Į keptuvę pilame aliejaus ir jame apkepiname triušienos kumpelius iki auksinės spalvos. Toje pat keptuvėje apkepiname pora morkų, pora svogūnų, kelis saliero stiebus. Apkepusią triušieną ir daržoves dedame į puodą. Užpilame vandeniu, beriame druskos, dedame lauro lapelių, pipirų žirnelių ir viską verdame apie 1,5val ant silpnos ugnies.
Į keptuvę pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintą svogūną ir česnaką, sudedame voveraites. Kai nugaruoja susidaręs skystis pilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų, dedame sviesto ir pakaitiname kol padažas sutirštėja. Į jį sudedame išvirtus triušienos kumpelius, truputį pakaitiname. Pabarstome smulkintais žalumynais. Patiekiame su bulvių koše.
Skanaus Jums linki Aurimėlis! Dėkojame jam už receptą!