15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Rudeniškas lauknešėlis į darbą: grikiai su grybais

Atšalus orams salotos pietums nėra pati geriausia idėja - norisi karšto ir sotaus maisto. Kadangi ruduo mums dovanoja ir daugybę gėrybių, siūlome grybais pagardinti mūsų mėgstamus grikius.
Grikių rizoto
Grikiai su grybais / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1/3 st. grikių kruopų,
  • ½ nedidelio svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 2 st. daržovių arba vištienos sultinio,
  • 1/3 st. džiovintų baravykų,
  • 4 pievagrybių,
  • žiupsnelio šviežių čiobrelių,
  • žiupsnelio mairūno,
  • saujos susmulkintų petražolių,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1/3 st. takuoto kietojo sūrio,
  • 1 didelio š. minkšto ožkos sūrio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • kelių lašelių triufelių aliejaus.

Gaminimas:

Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.

Alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai apkeps, suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir išbrinkusius džiovintus grybus. Kepinkite pamaišydami 5 minutes.

Suberkite grikius ir maišydami pakepinkite dar 2-3 minutes. Supilkite sultinį, keptuvę uždenkite ir leiskite grikiams troškintis maždaug 15 minučių.

Grikiams suminkštėjus, suberkite prieskonines žoleles, pagardinkite druska bei pipirais ir patroškinkite dar 5 minutes.

Patiekite apibarstę tarkuotu kietuoju sūriu, trupintu ožkos sūriu bei apšlakstę triufelių aliejumi.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais