Ingredientai:
- 6 kriaušės;
- 300 g moliūgo, be sėklų ir žievės;
- 1 st. cukraus;
- 1 st. miltų;
- 200 g viesto;
- 3 kiaušiniai;
- 0,5 citrinos;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
Gaminimas:
1. Nulupkite kriaušes ir supjaustykite skiltelėmis, moliūgą sutarkuokite stambia tarka.
2. Ištirpinkite sviestą, perpilkite į dubenį ir ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus ir kepimo miltelius.
3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite ir išmaišykite kartu su sviesto, cukraus, miltų ir kepimo miltelių mase.
4. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite citrinos sultis bei kartu su moliūgais ir kriaušėmis sudėkite į gautą masę.
5. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą.
6. Pilkite tešlą į kepimo formą aukštesniais kraštais (prieš tai ją patepę sviestu ir iškloję kepimo popieriumi). Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val.