Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rudeniškas, skanus ir paprastas moliūgų pyragas su sūrio kremo „karūna“

Rudenį labai smagu kepti pyragus – gėrybių pilna, o įjungti orkaitę jau nebaisu, ypač vakarais, kai atvėsta. Jei moliūgų tyrės, kurios šiam kepiniui reikės, pasiruošit iš anksto, kepti galite ne tik savaitgalį, bet ir darbo dienos vakarą – tikrai spėsit.
Moliūgų pyragas su varškės kremu
Moliūgų pyragas su varškės kremu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 2 st. miltų;
  • 1,5 st. cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. sodos;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 st. alyvuogių aliejaus;
  • 400 g moliūgo tyrės (moliūgo kubus išvirkite garuose ar iškepkite ir sutrinkite).

kremui:

  • 200 g kreminio sūrio;
  • 8 valg. šaukšt. minkšto sviesto;
  • 1 st. cukraus pudros;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, o kepimo skardą ištepkite riebalais.

2. Dideliame dubenyje išmaišykite visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir cinamoną.

3. Kitame dubenyje išmaišykite kiaušinius, alyvuogių aliejų ir moliūgų tyrę, kol masė taps vientisa. Šią skystą masę supilkite į sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

4. Supilkite gautą pyrago tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 40 min.

5. Leiskite pyragui atvėsti ir per tą laiką paruoškite glaistą – visus jam skirtus ingredientus išmaišykite elektriniu maišytuvu, kol masė taps puri ir vientisa. Tuomet ją užtepkite ant atvėsusio pyrago.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas