Ingredientai:
- 500 g miltų;
- 250 g sviesto;
- 100 g grietinės;
- 2 kiaušiniai;
- 50 g cukraus;
- 5-6 didesni obuoliai;
- žiupsnelis druskos;
- cinamono.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame miltus, sviestą, beriame druskos ir cukraus. Viską gerai sutriname pirštais iki trupinių. Tada dedame grietinę ir mušame kiaušinius. Išminkome tešlą ir dedame ją 1 val į šaldytuvą.
2. Tešlą dalijame į tris dalis, iš kiekvienos kočiojame apskritimą, kurį dalijame į maždaug 16 trikampėlių.
3. Ant plačiojo trikampėlio galo dedame po skiltelę nulupto obuolio ir susukame. Dedame į kepimo skardą. Sausainiukus patepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome cukraus su cinamonu mišiniu.
4. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.