Ingredientai:
salotoms:
- 150 g perlinių kruopų;
- 3 nedideli burokėliai;
- 1 vidutinis kalafioras, išskaidytas žiedynais;
- 0,3 arbat. šaukšt. stambios druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- rūkytos maltos raudonosios paprikos (galite dėti ir paprastą);
- alyvuogių aliejaus;
- 2 saujos mėgstamų salotų (labiau tinka tvirtesnių lapelių, pvz., romaninės ar panašios), nuplautų ir nusausintų;
- 80 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto.
užpilui:
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
- saujelė smulkiai kapotų šviežių petražolių;
- 1 arbat. šaukšt. medaus;
- 2 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Nuplaukite ir išvirkite perlines kruopas. Tai užtruks 20–25 min., svarbu, kad kruopos būtų dar birios, nesulipusios. Išvirusias perskalaukite šaltu vandeniu ir atidėkite.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Burokėlius nušveiskite ir, patepę aliejumi bei suvynioję į foliją, kepkite apie 30 min. – kol taps minkšti, bet bus vis dar standūs. Galite naudoti ir pirktinius virtus burokėlius, tik jie bus kiek švelnesnio skonio nei kepti.
3. Kitame kepimo inde, išklotame kepimo popieriumi, vienu sluoksniu paskleiskite kalafioro žiedynus. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabartykite druska, pipirais ir malta paprika. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol suminkštės ir švelniai apskrus. Kepimo metu porąsyk kalafiorus pavartykite, kad apskrustų tolygiai.
4. Leiskite iškepusiems burokėliams ir kalafiorams atvėsti. Atvėsusius burokėlius nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais.
5. Dideliame dubenyje sumaišykite perlines kruopas, burokėlius, kalafiorus, suplėšytus salotų lapelius ir fetos sūrį.
6. Visus užpilui skirtus ingredientus supilkite / suberkite į nedidelį indelį užsukamu dangteliu ir labai gerai supurtykite, kol viskas susimaišys.
7. Pilkite užpilą ant salotų, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių, ir patiekite.