Konservuotu tunu įdarytos cukinijos
Ingredientai:
- 2 nedidelės cukinijos;
- 6 valg. šaukšt. konservuoto tuno;
- 3 valg. šaukšt. kedro riešutų;
- 3 valg. šaukšt. džiuvėsėlių;
- 1 valg. šaukšt. kaparėlių;
- 2 kiaušiniai;
- 5-6 gabaliukai ančiuvių filė;
- 1 svogūnas;
- 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
- šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- šlakelis juodojo balzaminio acto;
- žiupsnelis persilado prieskonių.
Gaminimas:
1. Cukinijas dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 2 minutes. Ištraukite iš puodo ir panardinkite į dubenį su labai šaltu vandeniu (geriausiai, su ledukais), kad neprarastų ryškios žalios spalvos. Palikite, kad atvėstų.
2. Į kitą dubenį sudėkite konservuotą tuną, kaparėlius, džiūvėsėlius, kedro riešutus, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
3. Svogūną susmulkinkite kartu su ančiuvių filė gabaliukais. Suberkite juos į tuno masę, sudėkite didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio ir vėl viską gerai permaišykite.
4. Atvėsusias cukinijas perpjaukite per pusę išilgai ir išskobkite sėklų masę. Užpildykite puseles tuno įdaru ir padarykite „kalnelius“.
5. Įdarytas cukinijas suguldykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykiyte likusia dalimi tarkuoto parmezano sūrio.
6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
7. Iškepusias pabarstykite persilado prieskoniais ir pašlakstykite juoduoju balzaminiu actu.
Egzotiška panakota
Ingredientai:
panakotai:
- 300 g grietinėlės;
- 100 g pieno;
- 3 želatinos lakštai;
- 2 valg. šaukšt. medaus.
užpilamam egzotinių vaisių kremui:
- 150 g pasiflorų tyrės;
- 200 g mangų tyrės;
- 7 kiaušinių tryniai;
- 150 g cukraus;
- 100 g kubeliais pjaustyto sviesto;
- 1 arb. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės;
Gaminimas:
1. Dubenelyje su šaltu vandeniu užmerkite želatinos lakštus ir palikite, kad išbrinktų.
2. Į prikaistuvį supilkite greitinėlę, pieną ir įdėkite medų. Reguliariai pamaišydami užvirkite. Nukelkite nuo kaitros ir įdėkite iš vandens ištrauktą išbrinkusią želatinos masę. Gerai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, permaišykite ir supilstykite į desertinius indelius ar taures iki pusės. Palikite valandai šaldytuve.
3. Trynius gerai išplakite kartu su cukrumi iki purios masės.
4. Supilkite tyres į prikaistuvį ir pakaitinkite, kol pradės garuoti. Tada sudėkite trynių masę ir, nuolat maišant šluotele, kaitinkite, kol pradės putoti. Nukelkite nuo kaitros ir po truputį sudėkite sviesto kubelius bei maišykite, kol sviestas visiškai ištirps. Tada kremą atvėsinkite ir užpilkite ant sustingusios panakotos.