Rudens pradžios hitas – itališkos spurgytės su obuoliais

Obuoliai – tikri rudens karaliai, skanėstų su jais nebus per daug. Tačiau kai kiek pabos obuolių pyragai ir pyragėliai, išbandykite lengvutes aliejuje virtas spurgytes. Lengvumo ir gaivumo joms suteikia būtent obuoliai! Puikus skanėstas prie arbatos, kavos ar kakavos.
Spurgytės
Spurgytės / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4–6 asm.):

  • 4 valg. šaukšt. kambario temperatūros sviesto;
  • 230 ml vandens;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 230 ml miltų;
  • 3 kiaušiniai, pastovėję kambario temperatūroje;
  • 1 burokine tarka sutarkuotas obuolys (sulčių perteklių nusunkite),
  • cukraus ir cinamono mišinio, pabarstymui (nebūtinai);
  • augalinio aliejaus virimui.

Gaminimas:

1. Nedideliame puode ant vidutinio karščio ugnies užkaitinkite iki virimo vandens, sviesto, druskos ir cukraus mišinį. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir maišydami supilkite miltus.

2. Grąžinkite puodą ant ugnies ir kaitinkite maišydami, kol iš mišinio susiformuos tešlos rutulys – tai užtruks 3–5 min.

3. Perdėkite šį rutulį į virtuvės kombainą su tešlos maišymo antgaliu ir leiskite kiek pravėsti. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Galiausiai sudėkite ir tarkuotą obuolį bei gerai išsukite. Šią maišymo procedūrą galite atlikti ir dubenyje paprasčiausiu šaukštu, tik užtruksite ir jėgos reikės daugiau.

4. Į platų storadugnį puodą ar keptuvę aukštesniais kraštais pripilkite kepimui skirto aliejaus, įkaitinkite jį ant vidutinės ugnies.

5. Naudodami ledams skirtą kaušelį ar du nedidelius šaukštelius imkite po gabaliuką (maždaug 1 arbat. šaukšt.) tešlos ir atsargiai nuleiskite į karštą aliejų. Taip formuokite spurgytes. Virkite pavartydami, kol rutuliukai taps auksiniai. Ir nesijaudinkite, jei jie nebus idealiai apvalūs ir gražučiai, kitąkart pavyks dar geriau!

6. Iškepusias spurgytes dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius, o kiek vos pravėsusias, jei patinka, pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu ir patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai