Rudens skanėstai – blynai, kukuliai ir paplotėliai su moliūgais

Prapjovus nemenką moliūgą tenka pasukti galvą, kaip šios gėrybės nešvaistant protingai ir skaniai ją sunaudoti. Trinta moliūgų sriuba jau tapo klasika dažnuose namuose, tetampa klasika ir blynai ar kiti greiti patiekalai su oranžiniais gražuoliais. Rinkitės ir... skanaus!
Blyneliai su moliūgais
Blyneliai su moliūgais / Fotolia nuotr.
Bulvių ir moliūgų blynai
Receptas: Bulvių ir moliūgų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 56
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 250.00 ml (Padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (Padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Padažui; maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite.

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, gerai įkaitinkite, formuokite blynus ir kepkite, kol gražiai pagels.

3. Patiekite su jogurto padažu. Padažą paruošite greitai ir paprastai. Česnako skilteles sukapokite, susmulkinkite krapus. Suberkite į jogurtą. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, išmaišykite. Skanaus.

 

Suskleisti
Blyneliai su moliūgais
Receptas: Blyneliai su moliūgais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 71
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (1/4 moliūgo)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 st.
Grietinė: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nulupkite moliūgą ir sutarkuokite smulkia tarka. Blynams reikės 2 stiklinių tarkuoto moliūgo.

2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, įmaišykite grietinę ir miltus. Užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dideliu šaukštu suformuokite maždaug centimetro storio apvalius blynelius. Kepkite, kol blynai šiek tiek apskrus.

4. Tiekite su apelsinų sirupu arba saldžiarūgšte uogiene.

Suskleisti
Blynai su moliūgais
Receptas: Blynai su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 63
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 2.00 st. (tarkuoto)
Miltai: 2.00 st.
Manai: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su cukrumi, suberkite manus, supilkite tarkuotą moliūgą, miltus, išmaišykite ir palikite pastovėti 10 min.

2. Kepkite aliejuje. Patiekite apibarstytus milteliniu cukrumi ar su kitais mėgstamais priedais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Moliūginiai blynai
Receptas: Moliūginiai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 180
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 60.00 g
Grietinėlė: 200.00 g ((riebios))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g ((tyrės))
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus.
  2. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias minutes. Aš kepiau lengvai patepusi keptuvę rapsų aliejumi.

Skanaus!

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Moliūgų ir bulvių blynai
Receptas: Moliūgų ir bulvių blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 172
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g (be žievės, sutarkuoto burokine tarka)
Bulvės: 600.00 g (nuskustų, sutarkuotų burokine tarka)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kajeno pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skon 5)
Moliūgo sėklos: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (arba graikiško jogurto; patiekimui)
Rūkyta lašiša: 100.00 g (patiekimui (nebūtinai))
Kaip gaminti

Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.

1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.

2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.

3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.

4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.

Suskleisti
Senoviniai moliūgų sklindžiai
Receptas: Senoviniai moliūgų sklindžiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 98
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g (tarkuoto; sklindžiams)
Pienas: 1.00 st. (sklindžiams)
Miltai: 200.00 g (viso grūdo kvietinių; sklindžiams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (sklindžiams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (sklindžiams)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (sklindžiams)
Saulėgrąžų aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Šoninė: 200.00 g (šaltai rūkytos kiaulienos; padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai pjaustytas; padažui)
Sviestas: 10.00 g (padažui)
Kmynai: 2.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pasiruoškite patį nuostabiausią pagardą blynams – keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą šoninę, kol ji taps traški. Suberkite smulkintą svogūną ir kepinkite jį iki auksinės spalvos. Ir tik nepamirškite pabaigoje padažą paskaninti keliais žiupsniais kmynų – būtent kmynai yra svarbiausias šio recepto ingredientas!

2. Į didesnį dubenį supilkite miltus, druską, cukrų ir viską užplikykite pakaitinto pieno stikline, įmuškite 2 kiaušinių trynius ir viską išmaišykite.

3. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir taip pat supilkite į tešlą. Moliūgą smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą. Tešlą maišykite tol, kol ji taps vientisa.

4. Blynelius kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje, tik nepadauginkite – aliejaus reikės labai nedaug. Blynelius valgykite karštus su šiltu pagardu.

Suskleisti
Lenkiški bulvių ir moliūgų kukuliai
Receptas: Lenkiški bulvių ir moliūgų kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir kartu su moliūgu išvirkite. Nukoškite ir sugrūskite.
  2. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, miltus, pasūdykite ir gerai išminkykite.
  3. Iš bulvių masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius ir virkite juo pasūdytame vandenyje 10–15 minučių.
  4. Patiekite su spirgučių arba grietinės ir sviesto padažu.
Suskleisti
Moliūgų paplotėliai
Receptas: Moliūgų paplotėliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 70
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (oranžiniai)
Kefyras: 1.00 l (riebus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Kefyrą nakčiai padėkite į šaldymo kamerą. Ištraukusi pakelį prakirpkite, sušalusį skystį dėkite į kelių sluoksnių marle ištiestą kiaurasamtį. Įtaisykite jį virš puodo, palikite pusdienį, kad masė atšiltų ir išvarvėtų.
  2. Moliūgą nulupkite, minkštimą sutarkuokite. Dubenyje kiaušinius suplakite su ruduoju cukrumi ir druska. Sukrėskite naminę rikotą (masė, kuri liko išvarvėjus sušaldytam kefyrui), gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotus moliūgus, išmaišykite.
  3. Maišydami po šaukštą suberkite miltus. Aliejumi pateptomis rankomis suformuokite norimo dydžio ir storio paplotėlius. Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą, apšlakstykite lydytu sviestu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Apibarstykite ruduoju cukrumi, puoškite šviežių mėtų lapeliais.
Suskleisti
Lietiniai blynai su moliūgų įdaru
Receptas: Lietiniai blynai su moliūgų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 10
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š. (nubrauktas šaukštas)
Aliejus: 75.00 ml (2 valg. š. į tešlą ir 50 ml kepimui)
Miltai: 200.00 g
Vanduo: 200.00 arbat. š. (šalto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Moliūgai: 300.00 g (tarkuotų)
Obuoliai: 200.00 g (tarkuotų)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Imbieras: 5.00 g (gabaliukas)
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnis žievelių)
Pienas: 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Iš pieno, vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos, kiaušinių išplakite lietinių blynų tešlą. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje.

2. Obuolių ir moliūgų tyrę sumaišykite, suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite imbiero ir maišydama patroškinkite 5 min. Baigdama troškinti įmeskite citrinos žievelių.

3. Blynus ištepkite tyre, sulankstykite ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min.

4. Patiekite papuoštus uogomis, apšlakstytus auksaspalviu sirupu ar grietine. Kam patinka cinamonas, į blynų vidų galima dėti ne vanilinio cukraus, o cinamoninio. Arba cinamono užsiberkite ant viršaus.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė  

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis