Idėjomis, kaip surengti nepamirštamą šventę gamtoje, dalinasi parduotuvės „Masters of Cheese“ vadovė Ieva Martinkutė. Pasak gurmaniško maisto žinovės, rengiant ar dalyvaujant piknike tiesiog neįmanoma prastai praleisti laiko. Tiesa, svarbiausia tinkamai pasiruošti ir neapsisunkinti savęs įmantriais patiekalų receptais.
Žvelgdama į savo vadovaujamos parduotuvės lentynas žinovė atrinko kelias sūrių rūšis, kurios idealiai tiks skanauti po atviru dangumi, tačiau panašių rūšių sūrių galite savarankiškai dairytis įvairiausiose prekybos vietose.
Idėja nr. 1: Sūris „Milner Vermeer“. Tai karvės pieno sūris, kilęs iš Nyderlandų. Nors yra brandintas tik 22 savaites, jam būdingas traškumas. Tai tradicinis ir universalus sūris, kuris patiks kiekvienam. Prie šio sūrio tiks raudonų ar juodų uogų džemai.
Idėja nr. 2: „Arina“ ožkos sūris su dilgėlėmis. Tai puikus užkandis, kuriame ožkos pieno švelnumas dera su lengva dilgėlių suteikta gaiva. Kokybiškas pienas gaunamas iš laisvai besiganančių ožkų pietinėse Nyderlandų žemėse. Kremiškas puskietis sūris brandinamas natūraliu būdu, ant medinių lentynų.
Idėja nr. 3: Vienas geriausių pasirinkimų piknikui – kruasanai. Galite paruošti tokių, kurie patiks smaližiams. Jiems reikia dviejų ingredientų: citrinų džemo (tinka ir apelsinų) ir mėgstamo dvigubos grietinėlės sūrio riekelės (nuotraukose matomas „Fromager d`Affinois“). Tereikia įpjauti kruasaną, jo vidų patepti citrinų džemu ir įdėti sūrio.
Idėja nr. 4: Didelio pasisekimo piknike sulauks ir sumuštinukai su „Masdaam“ sūriu. Jiems tiks kruasanai ar įpjautos bagetės. Pasirūpinkite žalumynais (salotos lapais) ir pomidorais, mėgstamo saliamio juostelėmis. Patepkite vidų pesto padažu ir įdėkite riekelę „Masdaam“ sūrio.
Idėja nr. 5: Nepamirškite ir vaisių, parinkite jų kuo įvairesnių, skirtingų spalvų. Maisto supakavimui ar serviravimui pasirinkite skirtingų formų stiklinius ar keramikinius indelius. O vyšnaite ant torto galėtų tapti mėgstamos laukinės gėlės. Niekas taip nesuteikia jaukumo ir romantiškumo kaip gardžiai kvepiančių gėlių puokštė.
Skaniam maistui reikia ir stilingos aplinkos. Pasak I.Martinkutės, pikniko krepšyje turėtų atsirasti vietos ir malonios spalvos pledui, prie jo derančioms servetėlėms, galbūt ir medinėms lentelėms, ant kurių galima paruošti ir serviruoti maistą.