„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Rūgštynių sriuba: prisiminkime vasarą

„Nors tai vasaros sriuba, kuri ruošiama iš šviežiai skintų jaunų rūgštynių, dabar, kai šalta ir drėgna, labai malonu prisiminti nerūpestingas ir šiltas vaikystės dienas. Beje, močiutė virto kiaušinio nedėdavo – pirmiausia jį išplakdavo ir supildavo plakinį į verdamą patiekalą“, – dalinasi maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Rūgštynių sriuba
Rūgštynių sriuba / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

500 g jautienos su kaulais,

svogūno,

morkos,

2 kiaušinių,

200 g rūgštynių (naudojau konservuotas),

2 bulvių,

grietinės,

pagal skonį druskos,

kelių laurų lapų,

juodųjų pipirų žirnelių.

Kaip gaminti:

1. Svogūną nulupkite ir padalykite į kelias dalis. Morką nuskuskite ir stambiai supjaustykite. Mėsą nuplaukite.

2. Į puodą pripilkite šalto vandens, sudėkite mėsą su kaulais, svogūnus bei morkas, įmeskite kelis juodųjų pipirų žirnelius ir laurų lapus. Išvirkite sultinį. Jį šeimininkės verda įvairiai. Kai kurie šefai pataria jautienos sultinį virti net apie 4–5 valandas nustačius ypač silpną ugnį, tačiau procesą galima ir pagreitinti padidinus kaitrą. Sultinį nukoškite.

3. Į sultinį sudėkite nuskustas, kubeliais susmulkintas bulves ir jas išvirkite.

4. Sudėkite rūgštynes ir dar pavirkite apie 15 min. Sriubą pagardinkite druska.

5. Atskirai išvirkite kiaušinius. Supilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite grietinės ir po puselę virto kiaušinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs