Jums reikės:
500 g jautienos su kaulais,
svogūno,
morkos,
2 kiaušinių,
200 g rūgštynių (naudojau konservuotas),
2 bulvių,
grietinės,
pagal skonį druskos,
kelių laurų lapų,
juodųjų pipirų žirnelių.
Kaip gaminti:
1. Svogūną nulupkite ir padalykite į kelias dalis. Morką nuskuskite ir stambiai supjaustykite. Mėsą nuplaukite.
2. Į puodą pripilkite šalto vandens, sudėkite mėsą su kaulais, svogūnus bei morkas, įmeskite kelis juodųjų pipirų žirnelius ir laurų lapus. Išvirkite sultinį. Jį šeimininkės verda įvairiai. Kai kurie šefai pataria jautienos sultinį virti net apie 4–5 valandas nustačius ypač silpną ugnį, tačiau procesą galima ir pagreitinti padidinus kaitrą. Sultinį nukoškite.
3. Į sultinį sudėkite nuskustas, kubeliais susmulkintas bulves ir jas išvirkite.
4. Sudėkite rūgštynes ir dar pavirkite apie 15 min. Sriubą pagardinkite druska.
5. Atskirai išvirkite kiaušinius. Supilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite grietinės ir po puselę virto kiaušinio.