Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošdamiesi restorano atidarymui kauniečiai matuojasi „Michelin“ žvaigždutes

Įdomių maisto patirčių ir gražių vaizdų ieškančius kauniečius, taip pat ir Kauno svečius, nuo šios savaitės vidurio, vasario 22-osios, žada stebinti nauja vieta – restoranas „Sala“ Nemuno saloje, „Žalgirio“ arenoje. Noro stebinti ir ambicijų jo vadovams netrūksta.
Restoranas „Sala“ ruošiasi atverti duris
Restoranas „Sala“ ruošiasi atverti duris / Restorano nuotr.

Nors „Žalgirio“ arena daugeliui, ko gero, pirmiausia siejasi su triukšmingomis sporto varžybomis ir kitais masiniais renginiais, „Žalgirio“ arenos direktorė Asta Ivanauskienė tvirtina, kad restoranas galėtų tapti savotiška ramybės oaze: „Čia nebus demonstruojamas krepšinis, nebus audringų emocijų, nebus įrengtas televizoriaus ekranas – tai telieka arenoje. Nors čia, neabejojame, dažnai apsilankys ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Mūsų išskirtinumas – unikali vieta, ramybė, kokybiškas maistas.“

Užsukus į „Salą“ spalvingų vaizdų netrūks nei pažvelgus pro langus į Nemuną, nei žvalgantis paties restorano viduje – čia savo nuotaikingomis fantazijomis ant sienų dalijasi Eugenijaus Miliūno studijos architektas Aurimas Ramanauskas, dizaineris Vaidas Zabulionis ir dailininkas Tadas Šimkus.

Kaip pasakoja „Žalgirio“ arenos vadovė, naujasis restoranas duris pravers nuo ryto, todėl čia bus galima pasimėgauti pusryčiais, ketinama rengti ir degustacines vakarienes, ir pasaulyje populiarius brančus – vėlyvus šeimyninius pusryčius.

Restorano nuotr. /Restoranas „Sala“ ruošiasi atverti duris
Restorano nuotr. /Restoranas „Sala“ ruošiasi atverti duris

Naujojo restorano virtuvėje pirmu smuiku grieš žinomas šefas Linas Jackevičius. Paklaustas apie būsimą firminį patiekalą, jis neišskiria kurio nors vieno. „Mūsų siekiamybė ne išskirtinis patiekalas, bet išskirtinė visuma“, – tikina šefas ir vardija patiekalus: fazanas su dūmintu slyvų padažu, degintų pomidorų ir raudonojo vyno bei jaučių uodegų sriuba, karšto rūkymo dorado žuvis alksnio dūme su sezoninėmis daržovėmis.

„Patys pirksime šviežią doradą, šamą ar kitą žuvį ir vešime į specialią rūkyklą. Beje, mūsų patiekiamos žuvys auginamos tik natūraliai“, – pasakoja jis.

Ekologišką mėsą, įvairius sūrius užkandžiams bei daržoves restoranas pirks tik iš Lietuvos ūkininkų. „Mums labai svarbu sezoniškumas, iš ūkininkų užsakėme ir marinuotų bei raugintų daržovių – česnakų, brokolių, smidrų ar nuo senų laikų lietuvių pamėgtų kopūstų, – pasakoja virtuvės šefas. – Eisime skanios ir sveikos mitybos bei lietuviškumo keliu, juolab kad restorane lankysis ir užsieniečiai.“

„Kabintis „Michelin“ žvaigždžių mums dar per drąsu, bet tokią siekiamybę turime,“ – šypsodamasi šefui antrina A.Ivanauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas