Ruošiamės piknikui: 5 itališkų užkandžių receptai

Vasara – iškylų ir piknikų metas, kai visi renkasi lauke, ant žolės tiesia pledus ir mėgaujasi gardžiais užkandžiais. O jais verta pasirūpinti dar namie – nuplaukite daržoves ir vaisius, tačiau, kad neprarastų šviežumo, pjaustykite tik pikniko metu.
Užkandžiai piknikui
Užkandžiai piknikui / Organizatorių nuotr.

Šįsyk 5 įdomių užkandžių receptais dalijasi praėjusią savaitę masinį pikniką organizavę „Borjomi“ ir iš Italijos kilęs, tačiau pastaraisiais metais Lietuvoje gyvenantis „Kulinarijos studijos“ šefas Gian Luca Demarco. Jis teigia stengęsis parinkti tokius užkandžius, kurie būtų nesunkiai pagaminami lietuviškomis sąlygomis, tačiau galėtų nustebinti.

Brusketa su grilyje kepta cukinija

Tai nesudėtingas užkandis, stebinantis ir užburiantis savo skoniu.

Ingredientai (20 brusketų):

  • 1 pailga duonelė (bagetė);
  • 1 cukinija;
  • mėtos šakelė;
  • skiltelė česnako;
  • pipirų;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Plonai supjaustykite cukiniją ir iš abiejų pusių pakepinkite grilyje. Susmulkinkite česnaką, įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite mėtos lapelius, įberkite druskos bei pipirų ir leiskite skoniams „susigerti“.

2. Supjaustykite bagetę ir pakepinkite orkaitėje, kol apskrus.

3. Po kelių valandų susmulkinkite cukiniją ir tepkite ant pakepintos duonelės.

Organizatorių nuotr./Brusketos su grilyje kepta cukinija
Organizatorių nuotr./Brusketos su grilyje kepta cukinija

Brusketa su pomidorais

Tai gaivus, vasariškas ir labai paprastai pagaminamas užkandis.

Ingredientai (20 brusketų):

  • Pailga duonelė (bagetė);
  • 3 pomidorai;
  • 100 g raudonojo svogūno;
  • pipirų;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Nuplaukite ir susmulkinkite pomidorus ir svogūną mažais kubeliais. Viską sumaišykite, berkite druskos, pipirų, įpilkite alyvuogių aliejaus.

2. Supjaustykite bagetę ir pakepinkite orkaitėje, kol apskrus.

3. Suformuokite brusketas: imkite riekeles ir dėkite ant jų pomidorų masės.

Prosciutto suktinukai

Tai labai itališkas užkandis, puikiai tinkantis iškylai gamtoje.

Ingredientai (10 porcijų):

  • 100 g Parmos kumpio (pjaustyto);
  • 150 g „Philadelphia“ sūrio;
  • gražgarsčių lapelių.

Gaminimas:

1. Susmulkinkite gražgarsčių lapelius ir sumaišykite su tepamu sūriu. Šią masę dėkite į konditerinį maišelį.

2. Išdėliokite kumpio juosteles ir ant jų kraštelių tepkite maždaug 1 cm storio sūrio masės juostelę. Kai tą padarysite, kumpį susukite.

Organizatorių nuotr./„Prosciutto“ suktinukai
Organizatorių nuotr./„Prosciutto“ suktinukai

Itališki mocarelos vėrinukai

Tai labai populiarus, lengvai paruošiamas ir gardus užkandis.

Ingredientai (10 porcijų):

  • 10 mažų mocarelos rutuliukų;
  • 10 vyšninių pomidoriukų;
  • 2 g šviežio baziliko;
  • 10 pagaliukų užkandžiams.

Gaminimas:

1. Imkite pagaliuką ir ant jo verkite pomidorą, mocarelą, baziliko lapelį (atrodo visai kaip Italijos vėliava!).

Organizatorių nuotr./Vėrinukai
Organizatorių nuotr./Vėrinukai

Meliono ir Parmos kumpio vėrinukai

Ingredientai (10 porcijų):

  • 10 vyšninių pomidoriukų;
  • meliono, supjaustyto kubeliais (mums reikės 10-ies tokių kubelių);
  • 10 Parmos kumpio juostelių;
  • 10 pagaliukų užkandžiams.

Gaminimas:

1. Imkite pagaliuką ir ant jo verkite susuktą Parmos kumpį, pomidoriuką ir gabaliuką meliono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų