1. Iš nurodytų produktų užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą (šiek tiek tešlos atidėkite). Įklokite lakštą į 23 cm skersmens skardą, subadykite šakute. Tešlos lakštą užklokite kepimo popieriumi ir įberkite žirnių, kad kepant tešlos kraštai nenuslystų. Pašaukite į 210ºC temperatūros orkaitę ir kepkite 10 min.
3. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, nuvarvinkite.
4. Sudėkite uogas ant pusiau iškepusio papločio, apibarstykite cukraus ir krakmolo mišiniu, ant viršaus sutrupinkite likusią tešlą. Kepkite 220ºC temperatūros orkaitėje 15–20 min., kol paviršius gražiai paruduos.
5. Kol pyragas keps, paruoškite vanilinį padažą: puode sumaišykite grietinėlę, kiaušinių trynius, cukrų ir krakmolą, visą laiką maišydama šluotele kaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Atvėsinkite, įmaišykite vanilinį cukrų.
6. Vyšnių pyragą patiekite karštą arba atvėsintą su vaniliniu padažu.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą.
2. Migdolus sugrūskite, išmaišykite su milteliniu cukrumi, krakmolu. Sudėkite varškę ir mediniu šaukštu trinkite, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos, ir atsargiai įmaišykite į masę. Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.
3. Tešlą padalykite į aštuonias dalis, iš kiekvienos iškočiokite 12 cm skersmens skritulius. Metalines 10 cm skersmens krepšelių formeles patepkite margarinu, pabarstykite miltais. Į kiekvieną įklokite tešlos skritulį taip, kad kraštai užkiltų. Tešlą pabadykite šakute, kad kepdama nesutrūkinėtų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
4. Varškės masę lygiomis dalimis sudėkite į apkepusius krepšelius. Kiekvieną aptepkite grietine ir įspauskite po kelias vyšnias. Krepšelius vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Patiekite gausiai pabarstę miltelinio cukraus.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
2. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite vyšnių uogienės ir susukite į volelį. Visus volelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min.
3. Atvėsinkite, dėkite ant padėklo ir pertepkite sutirštintu pienu. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi ir šokolado drožlėmis. Skanaus :)
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Rima Vaniarchina
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje.
2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į kepimo formeles, ant viršaus užberkite migdolo drožlių. Kepkite 190 laipsnių karščio temperatūroje 30-40min, kol gražiai paruduos.
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, grietinę su kepimo milteliais ir viską išmaišykite. Vyno prieskonius pakaitinkite vyne (neužvirkite), supilkite į vyšnių uogienę ir išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kiaušinių bei grietinės plakinį ir viską gerai išmaišykite.
2. Tuomet nedideliame kiekyje miltų išmaišykite kakavą ir įmaišykite į uogienės masę. Toliau maišant atsargiai, pilkite miltus. Sunku nurodyti tikslų miltų kiekį, nes nelygu kokio skystumo būna uogienė. Bet jų pilti reikia tiek, kad tešla būtų dar maišoma šaukštu, skystoka. Įdėkite smulkintų citrinos žievelių.
3. Supilkite į aliejumi pateptą skardą ir pašaukite į pakaitintą orkaitę. Kepkite apie per 20 min. Tuomet pravėsusį kepinį aptepkite „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių mase, paruošta pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės. Galima dar papuošti kokoso drožlėmis.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1 Iš vyšnių išimkite kauliukus (jei šaldytos – atitirpinkite). Batoną supjaustykite riekelėmis. Kiaušinių trynius išplakite su 200 ml pieno ir šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.
2. Vienkartinę formą ištepkite sviestu. Batono riekeles pamirkykite trynių plakinyje ir eilėmis su vyšniomis sudėkite į formą.
3. Viską apipilkite kiaušinių plakiniu.
4. Ant viršaus sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, pabarstykite migdolais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių. Jei apkepo viršus pradeda rusti, galima uždengti folija. Patiekite karštą, apibarstytą milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu.
2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
3. Prieš kepdami į tešlą įmaišykite plaktus baltymus ir jos pridėkite į formeles.
4. Į tešlą įspaustykite vyšnių (jei šaldytos – pirma atitirpinkite) ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių.
5. Pyragaičius ištraukitemiš orkaitės ir truputį atvėsinkite. Išimkite iš formelių ir apibarstykite milteliniu cukrumi. Grietinę išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir patiekite prie pyragaičių.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
- Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri, įpilkite lašelį vandens. Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę kepimo formą, ir tolygiai paskirstykite dugne (ne daugiau nei 1-2 cm storio) bei suformuokite šonus. Pastatykite kepti 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
- Giliame inde išmaišykite kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais, citrinos sultimis bei krakmolu. Lengvai išplakti šluotele.
- Iškepusį pyrago pagrindą (bus šiek tiek paskrudęs) ištraukite iš orkaitės, palikite trumpam atvėsti. Tada supilkite paruoštą įdarą. Ant viršaus sudėti vyšnias. Pastatykite kepti 15-20 minučių.
- Ištraukite iš orkaitės, palikite pilnai atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkelkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.
- Iš šaldytuvo ištraukite 15-20 min. prieš patiekiant ant stalo - bus lengviau įpjauti (mažiau trupės pyrago sienelės).
Receptas iš tinklaraščio „IRRI style“
- Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle.
- Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite.
- Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, palikite 15 minučių. Išsiskyrusias sultis nupilkite.
- Suplakite kiaušinius. Sudėkite tepamąjį sūrelį, suberkite miltelinį cukrų, išsukite. Iškočiokite ploną lakštą. Įtieskite jį į kepimo formą, kraštelius prispauskite prie šonų.
- Ant viršaus užtieskite kepimo popieriaus, užberkite džiovintų žirnių. 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi sukrėskite kiaušinių ir sūrio įdarą.
- Kepkite dar 15–20 minučių. Ant viršaus tolygiai išdėliokite vyšnias ir dar 5 minutes pakepkite.
- Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
- Kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišykite miltus.
- Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir suberkite į kepimo formą. Užpilkite tešla.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, 30–40 minučių, kol išsipučia ir pasidaro auksinės spalvos.
Receptas iš: g-blogas.lt