Ryškiosios gražuolės vyšnios: 10 įvairių kepinių su šiomis uogomis

Prisirpusios vyšnios puikiai liudija, kad vasara persirito į antrąją pusę. Bet nėra ko liūdėti – geriau išsikepkite gardų pyragą ar nuostabių keksiukų su šiomis uogomis. O geriau pagalvojus, juk viskas priklauso tik nuo požiūrio – priekyje dar visas vasaros mėnuo!
Vyšnių pyragas
Vyšnių pyragas / Vida Press nuotr.
Vyšnių pyragas
Receptas: Vyšnių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 38
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Cukrus: 50.00 g (tešlai, 100 g įdarui ir 1 valg. š. vaniliniam padažui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai ir 1 valg. š. vaniliniam padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai ir 2 tryniai vaniliniam padažui)
Vyšnios: 500.00 g (įdarui)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. įdarui ir vaniliniam padažui)
Grietinėlė: 300.00 ml (vaniliniam padažui)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą (šiek tiek tešlos atidėkite). Įklokite lakštą į 23 cm skersmens skardą, subadykite šakute. Tešlos lakštą užklokite kepimo popieriumi ir įberkite žirnių, kad kepant tešlos kraštai nenuslystų. Pašaukite į 210ºC temperatūros orkaitę ir kepkite 10 min.

3. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, nuvarvinkite.

4. Sudėkite uogas ant pusiau iškepusio papločio, apibarstykite cukraus ir krakmolo mišiniu, ant viršaus sutrupinkite likusią tešlą. Kepkite 220ºC temperatūros orkaitėje 15–20 min., kol paviršius gražiai paruduos.

5. Kol pyragas keps, paruoškite vanilinį padažą: puode sumaišykite grietinėlę, kiaušinių trynius, cukrų ir krakmolą, visą laiką maišydama šluotele kaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Atvėsinkite, įmaišykite vanilinį cukrų.

6. Vyšnių pyragą patiekite karštą arba atvėsintą su vaniliniu padažu.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Suskleisti
Krepšeliai su vyšniomis
Receptas: Krepšeliai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g (tešlai)
Miltelinis cukrus: 185.00 g (60 - tešlai ir 125 g - varškės įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - tešlai ir baltymai - varškės įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 200.00 g (tešlai ir formelėms patepti)
Margarinas: 2.00 valg. š. (formelėms patepti)
Migdolai: 125.00 g (varškės įdarui)
Krakmolas: 2.00 arbat. š. (varškės įdarui)
Varškė: 250.00 g (liesa - varškės įdarui)
Vyšnios: 350.00 g (varškės įdarui)
Grietinė: 2.00 valg. š. (varškės įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą.

2. Migdolus sugrūskite, išmaišykite su milteliniu cukrumi, krakmolu. Sudėkite varškę ir mediniu šaukštu trinkite, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos, ir atsargiai įmaišykite į masę. Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.

3. Tešlą padalykite į aštuonias dalis, iš kiekvienos iškočiokite 12 cm skersmens skritulius. Metalines 10 cm skersmens krepšelių formeles patepkite margarinu, pabarstykite miltais. Į kiekvieną įklokite tešlos skritulį taip, kad kraštai užkiltų. Tešlą pabadykite šakute, kad kepdama nesutrūkinėtų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

4. Varškės masę lygiomis dalimis sudėkite į apkepusius krepšelius. Kiekvieną aptepkite grietine ir įspauskite po kelias vyšnias. Krepšelius vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Patiekite gausiai pabarstę miltelinio cukraus.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Pyragas su vyšnių uogiene
Receptas: Pyragas su vyšnių uogiene
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (kvietiniai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 120.00 g
Vyšnių uogienė 200.00 g
Sutirštintas pienas: 200.00 g (saldintas)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Šokoladas: 50.00 g (drožlės)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.

2. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite vyšnių uogienės ir susukite į volelį. Visus volelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min.

3. Atvėsinkite, dėkite ant padėklo ir pertepkite sutirštintu pienu. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi ir šokolado drožlėmis. Skanaus :)

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Rima Vaniarchina  

Suskleisti
Vyšniniai keksiukai
Receptas: Vyšniniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Sviestas: 80.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vyšnios: 30.00 g (džiovintos)
Razinos: 30.00 g
Migdolai: 30.00 g (drožlės)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje.

2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į kepimo formeles, ant viršaus užberkite migdolo drožlių. Kepkite 190 laipsnių karščio temperatūroje 30-40min, kol gražiai paruduos.

Suskleisti
Šokoladinis vyšnių pyragas su karšto vyno prieskoniais
Receptas: Šokoladinis vyšnių pyragas su karšto vyno prieskoniais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 300.00 g
Vyšnių uogienė (tirščiai) 300.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubrauktas šaukštelis)
Kakava: 2.00 valg. š.
Vynas: 3.00 valg. š. (raudonas)
Karšto vyno prieskoniai 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis tarkuotų, džiovintų žievelių)
„Dansukker“ šokolado skonio cukraus milteliai 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, grietinę su kepimo milteliais ir viską išmaišykite. Vyno prieskonius pakaitinkite vyne (neužvirkite), supilkite į vyšnių uogienę ir išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kiaušinių bei grietinės plakinį ir viską gerai išmaišykite.

2. Tuomet nedideliame kiekyje miltų išmaišykite kakavą ir įmaišykite į uogienės masę. Toliau maišant atsargiai, pilkite miltus. Sunku nurodyti tikslų miltų kiekį, nes nelygu kokio skystumo būna uogienė. Bet jų pilti reikia tiek, kad tešla būtų dar maišoma šaukštu, skystoka. Įdėkite smulkintų citrinos žievelių.

3. Supilkite į aliejumi pateptą skardą ir pašaukite į pakaitintą orkaitę. Kepkite apie per 20 min. Tuomet pravėsusį kepinį aptepkite „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių mase, paruošta pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės. Galima dar papuošti kokoso drožlėmis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Greitas vyšnių apkepas
Receptas: Greitas vyšnių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 16
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (šviežios arba šaldytos)
Batonas: 300.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (3 - tryniai)
Pienas: 400.00 ml
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g (plokštelės)
Kaip gaminti

1 Iš vyšnių išimkite kauliukus (jei šaldytos – atitirpinkite). Batoną supjaustykite riekelėmis. Kiaušinių trynius išplakite su 200 ml pieno ir šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.

2. Vienkartinę formą ištepkite sviestu. Batono riekeles pamirkykite trynių plakinyje ir eilėmis su vyšniomis sudėkite į formą.

3. Viską apipilkite kiaušinių plakiniu.

4. Ant viršaus sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, pabarstykite migdolais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių. Jei apkepo viršus pradeda rusti, galima uždengti folija. Patiekite karštą, apibarstytą milteliniu cukrumi.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Pyragaičiai su vyšniomis
Receptas: Pyragaičiai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (formelėms patepti)
Cukrus: 170.00 g
Rikotos sūris: 250.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (3 arbat. š. - tarkuotų žievelių ir 5 valg. š. - sulčių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 250.00 g
Vyšnios: 200.00 g (gali būti ir šaldytos)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu.

2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

3. Prieš kepdami į tešlą įmaišykite plaktus baltymus ir jos pridėkite į formeles.

4. Į tešlą įspaustykite vyšnių (jei šaldytos – pirma atitirpinkite) ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių.

5. Pyragaičius ištraukitemiš orkaitės ir truputį atvėsinkite. Išimkite iš formelių ir apibarstykite milteliniu cukrumi. Grietinę išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir patiekite prie pyragaičių.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Sutirštinto pieno pyragas
Receptas: Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 36
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (trapūs (pvz. "Selga" klasikiniai))
Sviestas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2-1 citrinos sulčių)
Sutirštintas pienas: 380.00 g (saldintas)
Vyšnios: 200.00 g (šviežios arba šaldytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri,  įpilkite lašelį vandens.  Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę kepimo formą, ir tolygiai paskirstykite dugne (ne daugiau nei 1-2 cm storio) bei suformuokite šonus. Pastatykite kepti 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
  2. Giliame inde išmaišykite kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais, citrinos sultimis bei krakmolu. Lengvai išplakti šluotele.
  3. Iškepusį pyrago pagrindą (bus šiek tiek paskrudęs) ištraukite iš orkaitės, palikite trumpam atvėsti. Tada supilkite paruoštą įdarą. Ant viršaus sudėti vyšnias. Pastatykite kepti 15-20 minučių.
  4. Ištraukite iš orkaitės, palikite pilnai atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkelkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.
  5. Iš šaldytuvo ištraukite 15-20 min. prieš patiekiant ant stalo - bus lengviau įpjauti (mažiau trupės pyrago sienelės). 

Receptas iš tinklaraščio „IRRI style“

Suskleisti
Pyragas su vyšniomis
Receptas: Pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 26
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - pagrindui ir 2 - įdarui)
Miltai: 250.00 g (pagrindui)
Grietinė: 50.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kėlimo milteliai: (0,5 - pagrindui) 1.00 arbat. š.
Varškė: 180.00 g (tepamo sūrelio - įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vyšnios: 1.00 sauja (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle.
  2. Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite.
  3. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, palikite 15 minučių. Išsiskyrusias sultis nupilkite.  
  4. Suplakite kiaušinius. Sudėkite tepamąjį sūrelį, suberkite miltelinį cukrų, išsukite. Iškočiokite ploną lakštą. Įtieskite jį į kepimo formą, kraštelius prispauskite prie šonų.
  5. Ant viršaus užtieskite kepimo popieriaus, užberkite džiovintų žirnių. 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi sukrėskite kiaušinių ir sūrio įdarą.
  6. Kepkite dar 15–20 minučių. Ant viršaus tolygiai išdėliokite vyšnias ir dar 5 minutes pakepkite.                
Suskleisti
Vyšnių clafoutis
Receptas: Vyšnių klafutis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (saldesnių vyšnių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 230.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 valg. š. - ištirpinto - tešlai ir žiupsnelis skardai)
Migdolai: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g (125 - smulkaus tešlai ir žiupsnelis skardai)
Miltai: 90.00 g
Kaip gaminti
  1. Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
  2. Kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišykite miltus.
  3. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir suberkite į kepimo formą. Užpilkite tešla.
  4. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, 30–40 minučių, kol išsipučia ir pasidaro auksinės spalvos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų