Šįsyk dalijamės saldžiarūgštės kiniškos kiaulienos receptu. Įprastai šios mėsos kubeliai čirškinami keptuvėje, tačiau ne ką prastesnis būdas – naudoti orkaitę. Virtuvėje – mažiau įkyrių kvapų, o skrandžiui – sveikesnis patiekalas.
Prieš pradedant – keli naudingi patarimai:
- Nepjaustykite kiaulienos itin smulkiai. Optimalu – maždaug 3,5–4 cm kraštinės ilgio kubeliais.
- Būtinai apvoliokite mėsos kubelius kukurūzų krakmole, jis padės išgauti traškumą. Patogiausia – berti krakmolą į sandariai užspaudžiamą maišelį, tuomet dėti mėsos kubelius, maišelį užsandarinti ir viską gerai supurtyti.
- Nebijokite orkaitės įkaitinti išties stipriai – to reikia, kad mėsa gerai skrustų, o ne lėtai keptų.
- Du svarbiausi padažo ingredientai – sojos padažas ir ryžių actas, abiejų nesunkiai įsigysite pasidairę po egzotiškų ingredientų lentynas. Jei tik įmanoma, rinkitės šviesų kinišką sojos padažą, o ryžių actą iš bėdos galite keisti baltojo vyno actu (tik padažo skonis kiek skirsis nuo autentiško).
- Nemažai žmonių gamindami įvairius patiekalus vengia kečupo ir mieliau jį keičia pomidorų pastą ar tyre. Tik ne šiuo atveju! Kečupas yra tai, ko reikia.
- Šalia mėsos ruoškite ir daržoves, dažniausiai tai bus svogūnai ir saldžiosios paprikos, tačiau galite repertuarą ir praturtinti, tarkime, itin tiks šviežias gerai sunokęs ananasas, tvirta, bet jauna cukinija.
- Klasika prie kiniškų patiekalų – virti ryžiai. Labiausiai tiks lipnūs apvalūs rytietiški, galima juos paskaninti kepintomis sezamų sėklomis ir / ar smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.