4 porcijoms reikės:
Ingredientai:
- Ryžiai – 400g
- Marinuoti pievagrybiai „Traditional“ – 1 skardinė
- Kokosų pienas – 200ml
- Karis – 4 a.š.
- Kvietiniai miltai – 40g
- Kalendra – 10 šakelių
- Augalinis aliejus – 4 v.š.
Paruošimo būdas
- Išverdame ryžius pasūdytame vandenyje.
- Grybus supjaustome į 4 dalis, apkepiname su alyvuogių aliejumi maždaug 5 min., apibarstome miltais ir kаriu. Supilame kokoso pieną, užviriname ir paverdame 5 min.
- Sudedame šaldytus žaliuosius žirnelius, už 2-3 min. ryžius, išmaišome ir troškiname 5 min.
- Patiekiame, apibarstę smulkiai kapotomis blakinėmis kalendromis.
Rekomendacijos:
Kadangi kario prieskoniai yra kelių prieskonių mišinys, norint, kad patiekalas būtų įvairesnio skonio, galima įberti garstyčių grūdelių, kmynų, imbiero, cinamono (tiems, kuriems patinka stiprūs aromatai), pankolio, gvazdikėlių, česnakų, bazilikų - priklausomai nuo asmeninių pomėgių.