Ingredientai (12 vidutinio dydžio keksiukų):
- 2 vidutinės cukinijos, sutarkuotos „burokine“ tarka ir kiek nuspaustos, kad tarkiai būtų kiek sausesni, nevarvantys;
- 160 g miltų;
- 80 g neskaldytų avižinių dribsnių;
- 60 g paprasto cukraus;
- 60 g rudojo cukraus;
- 2 vidutiniai kiaušiniai, švelniai paplakti;
- 70 ml švelnaus skonio alyvuogių aliejaus;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,25 arbat. šaukšt. sodos;
- didelis žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 100 g juodojo šokolado „sagučių“ ar suskaldyto šokolado.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo groteles, ant kurių bus keksiukų kepimo forma, įdėkite per vidurį.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, avižinius dribsnius ir abiejų rūšių cukrų. Pabaigoje įmaišykite ir šokolado gabaliukus.
3. Kitame dubenyje sumaišykite cukinijų tarkius, kiaušinius ir aliejų. Šį šlapiąjį mišinį supilkite į sausuosius ingredientus. Išmaišykite tik tiek, kad neliktų sausų ingredientų, stenkitės jokiu būdu nepermaišyti tešlos.
4. Į keksiukų formos duobutes sudėkite specialius popierinius „sijonėlius“, o tada krėskite tiek tešlos, kad užpildytų apie 3/4 duobutės tūrio.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 18–20 min. arba tol, kol į vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
6. Leiskite kelias minutes pravėsti formoje, o tada išimkite ir baikite vėsinti ant grotelių.