01 12

Dietistės V.Kurpienės patarimai, kokias daržoves būtinai turi atrasti norintys sulieknėti

Kiek šakninių daržovių pažįstate? O kiek naudojate savo virtuvėje? Ar nepainiojate pastarnoko su petražolės šaknimi? Ar esate ragavę ropės ir griežčio, kurie buvo mūsų prosenolių dažniausiai vartojamos daržovės? Apie šaknines daržoves, kaip jas atrastiir prisijaukinti, kalbamės su dietiste, sveikos mitybos specialiste ir populiarių knygų autore Vaida Kurpiene.
Asociatyvi nuotr. ir Vaida Kurpienė
Asociatyvi nuotr. ir Vaida Kurpienė / Shutterstock ir asmeninio arch. nuotr.

Mūsų santykis su daržovėmis kiekvieno yra labai įvairus – vieni tėvų įpratinti vartoti kuo daugiau, kiti to mokosi jau suaugę. Tačiau geriau vėliau, negu niekada, kaip ir byloja senas geras posakis. Nuo ko pradėti tiems, kurie tepažįsta morkas ir burokus, o norėtų pradėti gyventi sveikiau?

Dietistė Vaida Kurpienė šiai grupei žmonių pirmiausia pataria susidaryti sąrašą tų šakninių daržovių, kurių dar nėra ragavę ir po truputį bandyti. Sąrašas, kuris gali būti pratęstas, be jau žinomų morkų ir burokėlių bei ridikų, petražolė, ropės, griežčiai, žieminės bulvės (topinambai), pastarnokai. Antras žingsnis – nusistatyti, kiek receptų per savaitę išbandysite. Trečias – paieškoti receptų, kurie dar skaitant atrodytų priimtini ir nuo jų pradėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų