4 asmenims. Pagaminsite per 45 min.
Produktai
Įdarui:
6 vidutinio dydžio obuoliai; 6 valg. š. cukraus; 1 arbat. š. cinamono; 1 valg. š. imbiero miltelių; 1 valg. š. sviesto.
Tešlai:
100 g rudojo cukraus; 100 g miltų; 100 g avižinių dribsnių, 2 valg. š. sviesto.
Kaip gaminti
1. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiomis riekelėmis arba kubeliais. Sudėkite į vienos porcijos sviestu pateptus kepimo indus, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir imbieru.
2. Dubenyje sumaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, suberkite miltus ir avižinius dribsnius, patrinkite mišinį pirštais, kad dribsniai apsiveltų cukrumi ir miltais. Apibarstykite juo obuolius, uždenkite indelius folija ir kepkite 10 min. 200ºC temperatūros orkaitėje. Nuimkite foliją ir kepkite dar maždaug 20 min., kol suminkštės obuoliai ir paviršius šiek tiek apskrus.
Kulinaro patarimas: obuolių apkepėlę galite tiekti ir dar karštą, ir atšaldytą. Prie karštos apkepėlės labai tinka vaniliniai ledai.
IŠBANDYKITE!
|
||
|
||
Taip pat skaitykite:
Savaitgalio desertui - skanėstai su šokoladu