Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldieji ananasai – ir desertams, ir salotoms, ir mėsos patiekalams

Ananasai, jei tik gerai sunokę (nei pusžaliai, nei pernokę ir rūgtelėję) – puikūs ingredientai, paskaninantys ne tik desertus. Yra picos su ananasais mėgėjų, yra derinančių šiuos vaisius su vištiena, kai kas negali prisivalgyti salotų su ananasais. Kaip visada – kiekvienam savo, o mes kviečiame pasidairyti ir rinktis iš gausaus įvairiausių receptų rinkinio!
Vištiena su ananasais
Vištiena su ananasais / Fotolia nuotr.

Salotos ir užkandžiai:

Gaiviosios salotos
Receptas: Gaiviosios krevečių salotos su ananasais ir pievagrybiais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g (pusė indelio konservuotų)
Ananasai: 200.00 g (pusė indelio konservuotų)
Krevetės: 400.00 g (šaldytos, virtos)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Konservuotus pievagrybius bei ananasus nuvarvinkite ir supjaustykite.

2. Sudėkite virtas krevetes, ant viršaus majonezą, išmaišykite ir galite tiekti.

P. S. Jei norite, kad salotos būtų dar gaivesnės, įpjaustykite agurkų, salotų lapų ar kitų daržovių.

Skanaus :)

Suskleisti
Morkų salotos su ananasais
Receptas: Morkų, ananasų ir mango salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Morkos: 300.00 g (plonai pjaustytų)
Ananasai: 100.00 g (šviežių, pjaustytų gabaliukais)
Mangas: 2.00 vnt. (nedideli)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Baltojo vyno actas: 60.00 ml
Apelsinų sultys: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (mėgstamų, kapotų)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite actą, cukrų, apelsinų sultis ir aliejų. Tuomet dėkite pjaustytas morkas ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite šaltai bent valandą.

2. Tuomet supjaustykite mangus ir juos kartu su ananaso gabaliukais sudėkite į salotas. Jas pagardinkite norimais prieskoniais arba žemės riešutais bei įvairiais žalumynais.

Suskleisti
Sūrio, ananasų ir salierų salotos
Receptas: Sūrio, ananasų ir salierų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (aštrus fermentinis ir 100 g švelnesnio skonio fermentinis)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio saliero gumbo)
Citrinos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų ananasų (apie 250 g))
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Majonezas: 100.00 g (padažui neriebus mėgstamas)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (padažui 3–4 šaukštai natūralaus jogurto)
padažui nuo ananasų likęs sirupas 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite. Viską sudėkite į lėkštę.

2. Majonezą, jogurtą ir ananasų sirupą gerai sumaišykite, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Padažą pilkite ant salotų, pabarstykite graikiniais riešutais ir, jeigu norite, žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru
Receptas: Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 1.00 valg. š. (trinto)
Obuolių actas 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Ananasai: 200.00 g
Krevetės: 500.00 g (apvirtų)
Salotos: 400.00 g (arba pekininis kopūstas)
Svogūnų laiškai: 100.00 g
Sezamo sėklos: 50.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite citrinos sultis, obuolių actą ir garstyčias. Supilkite alyvuogių aliejų ir elektriniu maišytuvu suplakite iki tirštos grietinėlės konsistencijos.

2. Sumaišykite trintą imbierą, ananasus, krevetes su gautu padažu. Tiekite salotų lapuose ir pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais bei sezamų sėklomis.  

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Ananasų traškučiai ant keksiukų
Receptas: Ananasų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (mažas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Nupjaukite ananaso žievę, o patį ananasą supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio, gana ploni.
  3. Ananasų griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėliokite juos vieną šalia vienu sluoksniu.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet apverskite ir kepkite dar apie 30 min., kol ananasai bus traškūs. Kepimo laikas labai priklauso nuo griežinėlių storio, todėl nuolat stebėkite juos kepimo metu.
  5. Iškepusius ananasus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite nedelsiant.
  6. Jei norite ananasų traškučiais – lyg gėlių žiedais – papuošti desertą, tik išimtus iš orkaitės, dar šiltus, rankomis juos šiek tiek „išgaubkite“, paspausdami pirštu viduriuką. Palikite taip, kol atvės ir sutvirtės.  
Suskleisti

Rimtieji patiekalai:

Vištienos kepsneliai su konservuotais ananasais
Receptas: Vištienos kepsneliai su konservuotais ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis - konservuotų)
Sūris: 70.00 g (fermentinio)
Miltai: 3.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (žiupsnis)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite kepsnio dydžio gabaliukais ir lengvai juos pamuškite. Pabarstykite, vištienos prieskoniais, druska, pipirais, sudėkite į dubenį, užpilkite konservuotų ananasų sirupu ir palikite marinuoti 30 min.
  2. Sutarkuokite fermentinį sūrį. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
  3. Ant iškepusių vištienos kepsnių dėkite po ananaso griežinėlį, į ananaso viduriuką – šaukštelį majonezo ir užbarstykite tarkuoto sūrio.
  4. Paruošti vištienos kepsniai su ananasais užkepami orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol išsilydo sūris. Pabarstykite susmulkintomis petražolėmis ir patiekite ant stalo. 

Receptą atsiuntė Renata Ž.

Suskleisti
Keptas viščiukas su klevų sirupu
Receptas: Keptas viščiukas su klevų sirupu ir ananasais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Viščiukas: 1.00 vnt.
Klevų sirupas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (galima naudoti mišinį įvairių)
Imbieras: 25.00 g (šviežio)
Rozmarinai: 1.00 vnt. (šakelė)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Granatas: 0.50 vnt. (sėklos)
Ananasai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Šviežią viščiuką perpjauname per krūtinėlę pusiau.

2. Į elektrinį trintuvą dedame druską, pipirus, imbiero šaknį, rozmariną, apelsino žievelę bei česnako skilteles ir sutriname iki vientisos masės.

3. Paruošta prieskonių mase įtriname viščiuką iš visų pusių ir paliekame šaldytuve per naktį marinuotis.

4. Likus valandai iki kepimo išimame viščiuką iš šaldytuvo ir perpus perpjautas jo dalis surišame su siūlu. Patepame klevų sirupu ir dedame į kepimo skardą. Norintiems dar įvairesnių skonių R.Bolgovas rekomenduoja prie klevų sirupo pridėti apelsino sulčių bei 2 valgomuosius šaukštus sūraus sojų padažo.

5. Paruoštą viščiuką dedame į iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 1,5 val.

6. Paruošiame ananasą: pašaliname kotą ir supjaustome į keturias dalis. Dedame ant grilio grotelių ir kepame, kol apskrus.

 

Suskleisti
Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
Receptas: Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 72
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė konservuotų)
Krakmolas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm šaknies)
Pomidorų pasta: 3.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis, pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Krakmolą sudėkite į maišelį, sudėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, smulkintą papriką ir kepkite, kol pageltonuos susidariusi plutelė.
  2. Kol mėsa kepa, nukoškite ananasus (sultis supilkite į stiklinę, jų prireiks), sutarkuokite imbierą ir susmulkinkite česnaką. Ant mėsos į keptuvę dėkite ananasus, imbierą, pomidorų pastą, česnaką ir cukrų. Išmaišykite. Supilkite likusias ananasų sultis, pamaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Tiekite su ryžiais – jie išvirs, kol ruošite vištieną.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištiena su ananasais
Receptas: Vištiena su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (filė)
Marinatas: „Teriyaki“ 1.00 vnt.
Kokosų pienas: 400.00 ml (skardinė)
Ananasai: 1.00 vnt. (galima konservuotų)
Pipirai: 2.00 arbat. š. (pastos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Ryžiai: 1.00 st.
Šafranas: 1.00 g (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Vištų krūtinėles perpjaukite per pusę, supjaustykite juostelėmis, supilkite „Teriyaki“ padažą ir apie 15–20 min. pamarinuokite. Į įkaitintą aliejų suberkite pjaustytą česnaką, pakepinkite ir išimkite.

2. Susmulkintus svogūnų laiškus dėkite į tą patį aliejų ir kiek apkepkite. Pamarinuotus vištienos gabaliukus pavoliokite krakmole ir dėkite į tą pačią keptuvę. Viską 3–4 min. kepkite, sudėkite aitriųjų pipirų pastą.

3. Supjaustykite ananasą (jei nekonservuotas) ir dėkite į tą pačią keptuvę. Supilkite kokosų pieną, uždenkite ir patroškinkite.

4. Išvirkite ryžius. Prieš baigdamos virti, įberkite žiupsnelį šafrano. Paruoštą vištieną tiekite su ryžiais.

Suskleisti
Kiauliena su bambuko ūgliais ir ananasais
Receptas: Kiauliena su bambuko ūgliais ir ananasais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 250.00 g
Ananasai: 150.00 g (konservuoti)
Konservuoti bambuko ūgliai 100.00 g
Ryžiai: 150.00 g
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir apkepkite su šlakeliu aliejaus.

2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.

3. Baigiant apkepti mėsai sudėkite virtus ryžius, gabalėliais pjaustytus ananasus bei bambuko ūglius. Įdėkite pomidorų padažą bei medų, patroškinkite keletą minučių ir skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Vištiena su ananasais
Receptas: Vištiena su ananasais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Ananasai: 1.00 vnt. (pusė gerai prinokusio)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Salierai: 100.00 g (gumbo)
Porai: 2.00 vnt. (keli porų lapeliai)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Citrinžolė (stiebelis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio ir formos gabalėliais.

2. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite apystoriais šiaudeliais, imbierą nulupkite, sutarkuokite. Ananasą nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

3. Karštame aliejuje pakepinkite imbierą ir česnakus, sumeskite vištieną, salierus ir gerai apkepinkite. Tada sudėkite ananasų griežinėlius ir dar minutėlę pakepinkite, kol jie sušils.

4. Ant vištienos ir ananasų pilkite sojų padažo, berkite cukraus, kalendrų, trintos citrinžolės ir vis pavartydama kepkite apie 6 minutes.

Kulinaro patarimas. Šias salotas gardu valgyti ir su skrudintomis kedrinėmis pinijomis arba kapotais migdolais.

Suskleisti
jūros lydeka
Receptas: Jūros lydeka su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 650.00 g (jūros lydekų gabaliukai)
Ananasai: 1.00 kg
Svogūnų laiškai: 50.00 g (su galvutėmis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Romas 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Žuvį pasūdykite, pabarstykite pipirais.

2. Ananasą nulupkite, perpjaukite pusiau, išpjaukite šerdį ir supjaustykite kubeliais. Svogūnų galvutes supjaustykite 2 cm ilgio juostelėmis, laiškus – žiedeliais. Aitriąją papriką, išėmusi sėklas, taip pat supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Į romą įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.

3. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite ananaso gabaliukus, sudėkite svogūnų galvutes, apibarstykite cukrumi ir dar truputį pakepinkite.

4. Atkirpkite 50 cm plėvelės. Vieną jos galą užriškite, paskleiskite ananasus, išdėliokite pusę aitriosios paprikos, žuvį, apšlakstykite romu ir užriškite.

5. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 25 min. kepkite iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

6. Iškepusią žuvį ištraukite iš orkaitės, plėvelę perpjaukite išilgai, o patiekalą apibarstykite likusiais aitriųjų paprikų gabaliukais ir svogūnų laiškais. 

7. Prie šios žuvies labiausiai tinka biriai virti ryžiai.

Suskleisti
Picų paplotėliai su kumpiu ir ananasais
Receptas: Picų paplotėliai su kumpiu ir ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 250.00 ml (kefyro arba rūgpienio)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Miltai: 600.00 g (kiekis priklauso nuo grietinės, kefyro ar rūgpienio riebumo)
Sūris: 100.00 g (fermentinis - įdarui)
Pomidorų padažas: 8.00 valg. š. (įdarui)
Kumpis: 120.00 g (rūkytas - įdarui)
Ananasai: 100.00 g (konservuoti gabaliukais - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Grietinę, kefyrą arba rūgpienį supilkite į dubenį, suberkite druską, supilkite aliejų ir įdėkite kiaušinio trynį. Viską išmaišykite. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.
  3. Kumpį supjaustykite gabaliukais, sūrį sutarkuokite. Padalykite tešlą į 16 gabaliukų. Kiekvieną gabaliuką pabarstykite miltais ir iškočiokite picą. Dėkite į kepimo skardą (tilps po vieną), kiekvieną patepkite pomidorų padažu, išdėliokite kumpį. Ananasų gabaliukus (jei didoki, dar pasmulkinkite) dėkite ant kumpio, pabarstykite sūriu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 8–10 minučių, kol blynelių kraštai pagels. Galite pagardinti džiovintais raudonėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Desertai ir gėrimai:

Pyragėliai su ananasais
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Sviestas: 4.00 valg. š. (minkšto)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto)
Kaip gaminti

1. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palikite pastovėti apie 20 min, kol kiek atšils, kad taptų paslankesnė.

2. Paruoškite 8 apvalius ananaso gabalėlius: vaisių nulupkite, supjaustykite maždaug 5–7 mm storio griežinėliais, aštriu mažu peiliuku išpjaukite vidurį.

3. Tešlos stačiakampius pjaukite pusiau, kad gautumėte kvadratus ir išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiekvieną jų švelniai patepkite sviestu – vienam kvadratui naudokite apie 1/2 arbat. šaukštelio. Tada ant sviestu patepto tešlos kvardato dėkite ananaso žiedą (jei norite, galite apipjaustyti tešlos kraštus, kad gautumėte apskritimą – tačiau tai estetikos reikalas, skonis nepakis).

4. Dėkite skardą į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol tešlos krašteliai taps auksiniai – apie 15–20 min.

5. Vos tik ištrauksite iš orkaitės, patepkite dar karštus ananasus medumi.

6. Jei norite, šiuos pyragėlius galite papuošti mėtomis ar dar šiltus patiekti su ledais. Valgykite tą pačią dieną, kitą jie nebebus tokie skanūs.

Suskleisti
Apverstas ananasų pyragas
Receptas: Apverstas ananasų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (40 g ananasų sluoksniui ir 75 g (minkšto) tešlai)
Cukrus: 1.75 st. (0,75 st. ananasų sluoksniui ir 1 st. tešlai)
Ananasai: 8.00 riekės (konservuotų; ananasų sluoksniui)
Vyšnios: 8.00 vnt. (kokteilinių; ananasų sluoksniui)
Riešutai: 1.00 st. (smulkintų; ananasų sluoksniui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sirupas: 1.00 st. (ananasų; tešlai)
Kaip gaminti

1. Paruošti ananasų sluoksnį: sviestą ištirpinti ir supilti į kepimo formą, užbarstyti cukraus ir sudėti ananasų griežinėlius. Į kiekvieno griežinėlio vidurį įdėti po vyšnią. Pabarstyti smulkintais riešutais.

2. Pagaminti tešlą: išplakti sviestą su puse stiklinės cukraus. Įdėti kiaušinį ir suberti vanilinį cukrų. Gerai išplakti iki vientisos masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, suberti į riebalų masę ir gerai išmaišyti. Tada supilti ananasų sirupą ir vėl gerai išmaišyti.

3. Tešlą supilti į formą ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje 45–50 minučių.

4. Palikti atvėsti 5 minutes ir tada apversti pyragą, kad ananasai būtų viršuje.

Suskleisti
Desertas su ananasais
Receptas: Jogurto ir ananasų desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.8 / 19
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 0.50 vnt. (gerai prinokusio)
Jogurtas: 500.00 ml (graikiško)
Migdolai: 1.00 valg. š. (pakepinų riekelių ar plokštelių, taip pat tinka ir moliūgų sėklos)
Kaip gaminti

1. Ananasą nulupkite, supjaustykite gabaliukais (vidurinės kietos šerdies nenaudokite), dėkite į elektrinį maisto kombainą ir sutrinkite iki piurė (gali likti nedidelių gabaliukų).

2. Jogurtą gerai išmaišykite, kad būtų vientisesnis, glotnesnis.

3. Į žemas stiklines ar indelius desertams dėkite po porą šaukštų jogurto, tada panašų kiekį ananasų piurė, ant viršaus ir vėl jogurto, o galiausiai papuoškite migdolų plokštelėmis ar moliūgų sėklomis.

4. Jei norite, šį desertą galite patiekti ir lėkštėse – skonis nenukentės.

Suskleisti
Šviežios žaliosios sultys
Receptas: Ypač žalios ir skanios sultys su ananasais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 12
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 300.00 g (prinokusio)
Agurkai: 250.00 g
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Lapiniai kopūstai (kale): 4.00 vnt. (lapai)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Nulupkite ananasą ir laimą. Pašalinkite visus kietus kopūsto lapų kotelius, gyslas. Supjaustykite visus ingredientus gabaliukais.

2. Išspauskite sultis iš visų ingredientų lėtaeige sulčiaspaude. Atšaldykite ir gerkite prieš tai neprisivalgę, kaip sakoma, „ant tuščio skrandžio“.

Suskleisti
Trintas kokosų ir ananasų kokteilis
Receptas: Trintas kokosų ir ananasų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 125.00 ml
Jogurtas: 250.00 ml (graikiškas)
Ananasai: 100.00 g (½ puodelio konservuotų ananasų gabalėlių)
Kaip gaminti
  • Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą ir išplakite iki visiškai vientisos masės.  
Suskleisti
Ananasų lassi
Receptas: Ananasų lassi
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 300.00 g (2st. pjaustytų)
Jogurtas: 2.00 st. (natūralus)
Vanduo: 1.00 st.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite ananasų gabaliukus, įberkite cukrų ir lengvai suplakite. Supilkite jogurtą, vandenį ir gerai išplakite. Pridėkite ledukų ir tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai