Kaip šaldyti nesmulkintas salžiąsias paprikas
- Nuplaukite ir nusausinkite paprikas, tada aštriu peiliu nupjaukite jų viršūnėles, išskobkite vidų su visomis sėklomis, grąžinkite ant viršaus nupjautąją dalį.
- Kiekvieną taip paruoštą papriką suvyniokite į maistinę plėvelę, tada sudėkite į didelį šaldymui skirtą maišelį ir dėkite į šaldiklį.
- Užšaldytos nepjaustytos paprikos puikiai tiks įdaryti, netgi patogiau tą daryti, kol jos dar neatšilusios.
Kaip šaldyti smulkintas saldžiąsias paprikas
- Pirmiausiai įsitikinkite, kad paprikos geros kokybės – nėra jokių suminkštėjimų, patamsėjimų ar pelėsio. Netinkamas dalis išpjaustykite.
- Tada nupjaukite paprikų viršų, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, labai gerai nuplaukite ir kiek įmanoma apdžiovinkite.
- Supjaustykite paprikas norimos formos gabaliukais – juostelėmis, pusžiedžiais, kvadratėliais ir pan. Sudėliokite šiuos gabaliukus ant pergamentiniu popieriumi išklotų lėkščių ar lentelių bei dėkite į šaldiklį, kad sušaltų. Tik tada suberkite į šaldymui skirtus maišelius, pažymėdami datą, kada užšaldyta.
- Šaldytos paprikos atšilusios išsaugos didžiąją dalį savo spalvos, tačiau jos bus gana minkštos, glebios, tad labiau tiks įvairioms sriuboms, troškiniams ir kitiems karštiems patiekalams.
Kaip šaldyti aitriąsias paprikas
- Nedidukes aitriąsias paprikas galite šaldyti nesmulkintas, panašiai kaip ir salžiąsias. O galite jas perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklas, supjaustyti juostelėmis ir užšaldyti jau smulkintas – galėsite berti į patiekalą nė neatšildę.