Tie, kas turi lengvą ranką konditerijos gaminiams ir tiksliai laikosi recepto, tvirtins, jog „macarons“ sausainėlius iškepti paprasta, o tie, kas bandė ir nepavyko, įtikinės priešingai. Vis tik šių skanėstų išties ne taip jau sunku išsikepti namuose – tereikia žinių ir šiek tiek praktikos.
O štai dekoruoti juos taip, kad virstų akį traukiančiais valgomo meno objektais – sudėtingesnė užduotis. Konditerijos meistrai, „Instagram“ besidalijantys mielų vienaragių nuotraukomis, nešykšti vaizdų, kaip pavyksta sukurti šiuos mažylius.
Visų pirma, iš paruoštos masės ant skardos formuojami ne mažyčiai „blyneliai“, bet raguotos figūros, iškepusios jos sulipinamos po dvi, o tada belieka dekoruoti ir paversti būtybėmis iš pasakų.
Konditerijos meistrai tam pasitelkia įvairiausius glajus, valgomus dekoro elementus, o mums belieka pasigėrėti galutiniu rezultatu. Saldžiai miela, tiesa?