Saldus pasiūlymas: braškės su šampanine plakta grietinėle

Braškės su plakta grietinėle – klasikų klasika, tačiau šįkart išbandykite kiek papildytą šio deserto versiją – grietinėlę „pastiprinkite“ šampanu ir pajuskite, kaip šis gėrimas keičia deserto skonį. Pats tas vasaros sekmadieniui!
Plakta grietinėlė su braškėmis
Plakta grietinėlė su braškėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 150 ml sauso šampano;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių;
  • 300 ml plakimui skirtos riebios grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • šviežių braškių (galite naudoti ir žemuoges ar maišyti abiejų rūšių uogas).

Gaminimas:

1. Dideliame puodelyje sumaišykite šampaną, cukraus pudrą, citrinos sultis ir žievelę.

2. Į platų dubenį pilkite grietinėlę, mišinį su šampanu ir išplakite iki standumo rankiniu ar elektriniu plaktuvu.

3. Perdėkite plaktą grietinėlę į plačias skaidraus stiklo stiklines ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad atšaltų.

4. Patiekite su susmulkintomis braškėmis ir/ar žemuogėmis ant viršaus.

Vida Press nuotr./Plakta grietinėlė su braškėmis
Vida Press nuotr./Plakta grietinėlė su braškėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų