Ingredientai (4 asm.):
- 150 ml sauso šampano;
- 2 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių;
- 300 ml plakimui skirtos riebios grietinėlės (35 proc. riebumo);
- šviežių braškių (galite naudoti ir žemuoges ar maišyti abiejų rūšių uogas).
Gaminimas:
1. Dideliame puodelyje sumaišykite šampaną, cukraus pudrą, citrinos sultis ir žievelę.
2. Į platų dubenį pilkite grietinėlę, mišinį su šampanu ir išplakite iki standumo rankiniu ar elektriniu plaktuvu.
3. Perdėkite plaktą grietinėlę į plačias skaidraus stiklo stiklines ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad atšaltų.
4. Patiekite su susmulkintomis braškėmis ir/ar žemuogėmis ant viršaus.