Ingredientai (12–18 keksiukų, priklausomai nuo turimos skardos):
- 200 g burokine tarka tarkuotos cukinijos, švelniai nuspaustos;
- 120 g cukraus;
- 100 ml neutralaus skonio aliejaus;
- 1 didelis, kambario temperatūros kiaušinis;
- 1 citrinos nutarkuota geltonoji žievelės dalis;
- 1 apelsino nutarkuota oranžinė žievelės dalis ir 3 valg. šaukšt. išspaustų sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- žiupsnis tarkuoto muskato riešuto;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- didelis žiupsnis druskos;
- 180 g miltų (trečdalis gali būti viso grūdo);
- 100 g kapotų migdolų ar migdolų skiltelių (galima keisti tokiu pat kiekiu graikiškų riešutų).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keksiukų formą išklokite specialiais popieriniais krepšeliais.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų bei citrinos, apelsino žieveles. Įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, apelsino sultis ir vanilės ekstraktą ir išmaišykite, kol produktų tyrė bus vientisa.
3. Į gautą masę sudėkite tarkuotas cukinijas, muskato riešutą, druską ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
4. Galiausiai įsijokite miltus ir suberkite smulkintus riešutus. Atsargiai išmaišykite, tačiau tik tol, kol nebeliks sausų miltų – labai svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip jie bus kieti.
5. 2/3 keksiukų formelių tūrio užpildykite tešla ir šaukite į orkaitę kepti. Kepkite 17–25 min. – kol į keksiuko centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Prieš valgant leiskite kiek pravėsti.