Saldus pasiūlymas: drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais

Pamirškite sausus biskvitus – vos vienas kiek netikėtas ingredientas ir jūsų iškeptas pyragas bus nuostabiai drėgnas, aromatingas. Dar jis kvepės apelsinais, o viską vainikuos paprastutis, bet idealiai tinkantis saldžiarūgštis glajus. Belieka pasiruošti reikiamus produktus, atsiraitoti rankoves ir kepti!
Pyragas su apelsinais
Pyragas su apelsinais / Vida Press nuotr.

Ingredientai (22–24 cm skersmens apvaliai ar kvadratinei kepimo formai):

pyragui:

  • 250 g cukraus pudros;
  • 70 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
  • žiupsnis druskos;
  • 3 kiaušiniai, tryniai ir baltymai kruopščiai atskirti;
  • 200 ml graikiško jogurto;
  • 200 g miltų;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 nutarkuota ekologiško apelsino žievelė (jei neturite ekologiško, paprastą apelsiną labai gerai nuplaukite su soda);
  • 2 valg. šaukšt. citrinų likerio „Limoncello“ (nebūtinai).

glajui ir viršui papuošti:

  • 160 g cukraus pudros;
  • 1 valg. šaukšt. lydyto sviesto;
  • 3–4 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 apelsinas, supjaustytas plonomis riekelėmis.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį persijokite cukraus pudrą, supilkite tešlai skirtą lydytą sviestą, kiaušinių trynius ir gerai išsukite iki vientisos masės.

2. Supilkite jogurtą, nutarkuotą apelsino žievelės oranžinę dalį ir vėl gerai išmaišykite.

3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į kiaušinių-jogurto masę ir išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų, tačiau nepersistenkite.

4. Dideliame sausame dubenyje be jokio lašelio riebalų iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus. Sudėkite juos į tešlą ir kruopščiai, tačiau atsargiai išmaišykite – tešla turi būti puri ir lengva.

5. Kepimo formos (geriau nuimamais kraštais) dugną išklokite kepimo popieriumi, dugną ir šonus ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C (be vėjelio funkcijos).

6. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite apie 50 min. – kol pyrago viršus bus tamsiai rusvas.

7. Leiskite pyragui 10 min. pravėsti formoje, o tada atsargiai išimkite. Jei naudojate citrinų likerį, mediniu pagaliuku subadykite pyrago viršų ir sulaistykite likeriu. Tačiau galite ir praleisti šį žingsnį – tiesiog leiskite pyragui ramiai atvėsti.

8. Glajui skirtą cukraus pudrą persijokite į dubenėlį, supilkite lydytą sviestą, išmaišykite, o tada skieskite glajų iki norimos konsistencijos citrinų sultimis – jis turi būti bėgantis, tačiau ne per skystas. Apipilkite šiuo glajumi pyrago viršų, o tada ant viršaus išdėliokite apelsino riekeles.

Vida Press nuotr./Pyragas su apelsinais
Vida Press nuotr./Pyragas su apelsinais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis