Ingredientai:
- 170 g sviesto;
- 140 g rudojo cukraus;
- 1 didelis kiaušinis;
- 120 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 60 ml stiprios kavos;
- 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
- 60 ml pieno;
- 100 g kapotų graikiškų riešutų;
- 60 g medaus.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Teks pasidarbuoti, tad pasitelkite kantrybę! Įmuškite kiaušinį ir išsukite iki vientisumo.
2. Supilkite į masę pieną, kavą, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai išmaišykite, kol nebeliks sausų produktų ir masė bus vientisa.
3. Dėkite masę į apvalią kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, sulyginkite paviršių ir kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.
4. Išlydykite medų ir mentele aptepkite jau iškepusio dar šilto pyrago viršų, apibarstykite riešutais.