Ingredientai:
- 140 g apelsinų marmelado;
- 180 g kambario temperatūros sviesto;
- 170 g Muscovado cukraus (jei neturite, tiks ir rudasis cukrus);
- 3 kiaušiniai;
- 225 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 arbat. šaukšt. malto imbiero;
- po 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono ir gvazdikėlių.
Gaminimas:
1. Atidėkite 2 valg. šaukšt. marmelado į atskirą dubenėlį – jo prireiks pyragui iškepus.
2. Likusį marmeladą, sviestą, cukrų ir kiaušinius išsukite elektriniu maišytuvu iki vientisos masės, kai tai įvyks, supilkite ir miltus, kepimo miltelius, prieskonius bei dar šiek tiek pasukite.
3. Įmaitinkite orkaitę iki 180 C, o kol ji kaista, ištepkite sviestu pailgą kekso formą ir supilkite į ją gautą pyrago tešlą.
4. Kepkite pyragą apie 50 min. – kol į jį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti.
5. Atvėsusį pyragą aptepkite likusiu apelsinų marmeladu, o jei kepate pyragą kokiai iškilmingesnei progai, galite jį puošti cukraus pudros-apelsinų sulčių glajumi ir cukatais ar šviežiais citrusiniais vaisiais.