Ingredientai (23 cm skersmens kepimo formai):
pyragui:
- 220 g cukraus pudros;
- 3 kiaušiniai;
- 250 g miltų;
- 200 g sviesto;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 citrinų nutarkuota žievelė ir 1 citrinos sultys;
- 1 valg. šaukš. aguonų.
pertepimui (pyragas skanus ir neperteptas, tačiau su juo jis bus drėgnesnis):
- 170 g maskarponės sūrio;
- 2 valg. šaukšt. „Limoncello“ likerio (jei neturite, galite keisti tokiu pat kiekiu sirupo iš cukraus, citrinos sulčių ir trupučio vandens).
glajui:
- cukraus pudros;
- citrinos sulčių;
- aguonų.
Gaminimas:
1. Kiaušinius plakite su cukraus pudra, kol gausite lengvą balsvą masę. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir sultis, ištirpintą bei atvėsintą sviestą, aguonas. Kruopščiai išmaišykite.
2. Paruoštą tešlą supilkite į kruopščiai riebalais išteptą ir miltais pabarstytą apvalią kepimo formą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min. (kol įkištas pagaliukas ištraukus bus sausas).
3. Kiek palaikykite kepimo formoje, o tada išverskite iš kepimo formos ir baikite vėsinti ant grotelių. Atvėsusį pyragą perpjaukite perpus išilgai.
4. Pertepimui skirtą maskarponės sūrį labai gerai išsukite su citrinų likeriu (ar sirupu), o tada aptepkite juo apatinę pyrago pusę ir uždėkite viršutinę.
5. Pyrago viršų, naudodami konditerinį teptuką, aptepkite citrinų sultimis, o tada dar drėgną barstykite cukraus pudra ir aguonomis. Kartokite šį veiksmą tol, kol paviršius pasidengs plonu balto glajaus sluoksneliu, leiskite jam išdžiūti. Jei norite, viršų galite papuošti citrusinių vaisių gabalėliais.
Pjaustykite ir ragaukite!