Saldus pasiūlymas: smėlinis persikų desertas

Smėlis šįkart ne iš pajūrio, bet saldus miltinis, kuriuo padengti prinokę persikai kepami orkaitėje. Nuostabus desertas, skanus ir šiltas, ir šaltas (jei patieksite šiltą, į kompaniją puikiai tiks ledai). Ir dar 2 šio deserto privalumai: jis negali nepavykti, o užteks beveik miniai – maždaug 10-iai žmonių.
Keptas desertas su persikais
Keptas desertas su persikais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

smėliniam viršui:

  • 1,5 stiklinės miltų;
  • sauja pekaninės karijos riešutų (galima ir nedėti);
  • 1/2 stiklinės cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. „Turbinado“ arba rudojo cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 110 g sviesto, ištirpinto;
  • 1 šaukšt. vanilės ekstrakto.

persikų apačiai:

  • 1,8–2 kg persikų;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1/2 stiklinės cukraus;
  • 3 valg. šaukšt. kukurūzų miltų;
  • didelis žiupsnis šviežiai malto muskato riešuto;
  • 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir 10–12 min. pakepinkite ant skardos paskleistus riešutus (jei juos naudosite). Kai paskrus, atvėsinkite.

2. Dabar pagaminkite deserto viršų. Į elektrinį kombainą dėkite riešutus ir sumalkite iki rupių miltų. Berkite miltus, abiejų rūšių cukrų, druską, kepimo miltelius. Labai trumpam įjunkite aparatą, tik kad produktai susimaišytų.

3. Perdėkite mišinį į didelį dubenį, supilkite sviestą ir vanilės ekstraktą. Pamaišykite, kol susidarys drėgni gumuliukai, ir padėkite šaltai, kol paruošite persikus.

4. Perpjaukite persikus pusiau, išimkite kaulus ir supjaustykite kubeliais. Imkite stačiakampio formos kepimo indą (tinka keraminis ar stiklinis), supilkite persikus, apibarstykite cukrumi, kukurūzų miltais, cinamonu, muskatu, druska, supilkite citrinos sultis, lengvai permaišykite ir paskirstykite vienodu sluoksniu ant kepimo formos dugno.

5. Išimkite viršui skirtą jau pagamintą mišinį iš šaldytuvo ir padenkite juo persikus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus taps rusvai auksinis.

6. Šiek tiek atvėsinkite prieš patiekdami su, pavyzdžiui, vaniliniais ledais. Rojus žemėje!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų