„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Saldus pasiūlymas: sodrios tekstūros pyragas su mėlynėmis

Arba šilauogėmis, jei pastarųjų lengviau įsigyti ar čia pat sode prisiskinti. Kodėl „sodrios tekstūros“? Nes šiam pyragui reikia šiek tiek kukurūzų miltų ir nemažai sviesto, taigi, jis nėra lengvutis, lyg debesėlis, o sunkesnis, rupesnis, tačiau puikaus skonio!
Pyragas su mėlynėmis
Pyragas su mėlynėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 110 sviesto, kambario temperatūros;
  • 125 g miltų;
  • 60 g kukurūzų miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 150 g cukraus;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1/4 arbat. šaukšt. nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 80 g grietinės arba riebesnio natūralaus jogurto;
  • 200 g mėlynių ar šilauogių, nuplautų ir kiek nusausintų.

pyrago viršui:

  • 100 g cukraus;
  • 45 g miltų;
  • 15 g kukurūzų miltų;
  • 1/4 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnelis druskos;
  • 55 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

2. Dubenyje sumaišykite abiejų tipų miltus, druską ir kepimo miltelius.

3. Į kitą dubenį dėkite sviestą ir cukrų ir elektriniu plaktuvu (ar mediniu šaukštu) išsukite iki purios balsvos masės. Kai masė bus būtent tokia, po vieną įmuškite ir kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą bei tarkuotą citrinos žievelę.

4. Į skystąją masę per 3 kartus sudėkite birųjį mišinį – kiekvienąkart išmaišykite, tačiau nepersistenkite, nereikia maišyti be reikalo. Paskutinįjį sausojo mišinio trečdalį prieš beriant į tešlą sumaišykite su uogomis – taip šios geriau pasiskirstys.

5. Apvalią ar keturkampę kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Suverskite pagamintą tešlą į skardą ir išlyginkite paviršių.

6. Dabar paruoškite viršutinį pyrago sluoksnį. Tam dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus, o tada berkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir greitai pirštais sutrinkite sviestą su likusiais ingredientais, kol gausite riebius rupius trupinius. Greitis svarbu, nes sviestas betrinant neturi ištirpti, mums reikia trupinių, o ne tešlos!

7. Suberkite gautus trupinius ant tešlos paviršiaus, palyginkite, kad būtų padengtas tolygiai, Jei patinka, galite pabarstyti migdolų riekelių.

8. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite pyragą apie 35-40 min. Išėmę iš orkaitės leiskite kiek pravėsti skardoje, o tada atsargiai peiliu nuo skardos atskirkite jo kraštus, išimkite ir leikite baigti vėsti ant medinės lentelės ar (dar geriau) specialių grotelių kepinių vėsinimui.

Vida Press nuotr./Pyragas su šilauogėmis
Vida Press nuotr./Pyragas su šilauogėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs