„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Saldus pasiūlymas: šokoladinis pyragas su raudonuoju vynu

Ir vasarą pasitaiko lietingų dienų ar net savaičių (kaip tik šią tuo ir „mėgaujamės“). Jei dėl to stipriai genda nuotaika, gal ją kiek pataisys gardaus pyrago kąsnis, ypač sodraus ir drėgno šokoladinio. Išsikepkite tokį, pagardinkite jį maskarponės kremu ar vaniliniais ledais ir malonumo dozė garantuota!
Šokoladinis pyragas su ledais
Šokoladinis pyragas su ledais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

pyragui:

  • 90 g kambario temperatūros sviesto;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • 50 g baltojo cukraus;
  • 1 didelis kiaušinis ir 1 trynys;
  • 160 ml raudonojo vyno;
  • 135 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 40 g kokybiškos nesaldintos kakavos;
  • 3/4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. cinamono.

patiekimui:

1 variantas: vanilinių ledų;

2 variantas: maskarponės kremo:

  • 120 g maskarponės sūrio;
  • 120 plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 25 g cukraus;
  • keli lašai vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Apvalios kepimo formos (geriausia – nuimamais kraštais) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Tada sudėkite kiaušinį, trynį, vėl gerai išsukite. Supilkite raudonąjį vyną, vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Nieko tokio, jei masė nebus homogeniška.

3. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską, o tada suberkite į skystąją masę. Išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.

Vida Press nuotr./Šokoladinio pyrago tešla
Vida Press nuotr./Šokoladinio pyrago tešla

4. Supilkite gautą masę į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite 25-30 min. arba kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas (pyrago viršus bus kiek blizgus)..

5. Kiek atvėsinkite formoje (apie 10 min.), o tada atsargiai iš jos išimkite ir galutinai atvėsinkite. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.

6. Patiekite su ledais arba pasiruoštu maskarponės kremu. O jį pagaminsite išplakę grietinėlę su cukrumi, o tada sumaišę ją su sūriu ir vanilės ekstraktu.

Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas
Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs