Ingredientai:
pyragui:
- 90 g kambario temperatūros sviesto;
- 150 g rudojo cukraus;
- 50 g baltojo cukraus;
- 1 didelis kiaušinis ir 1 trynys;
- 160 ml raudonojo vyno;
- 135 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 40 g kokybiškos nesaldintos kakavos;
- 3/4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. cinamono.
patiekimui:
1 variantas: vanilinių ledų;
2 variantas: maskarponės kremo:
- 120 g maskarponės sūrio;
- 120 plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 25 g cukraus;
- keli lašai vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Apvalios kepimo formos (geriausia – nuimamais kraštais) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Tada sudėkite kiaušinį, trynį, vėl gerai išsukite. Supilkite raudonąjį vyną, vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Nieko tokio, jei masė nebus homogeniška.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską, o tada suberkite į skystąją masę. Išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.
4. Supilkite gautą masę į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite 25-30 min. arba kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas (pyrago viršus bus kiek blizgus)..
5. Kiek atvėsinkite formoje (apie 10 min.), o tada atsargiai iš jos išimkite ir galutinai atvėsinkite. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.
6. Patiekite su ledais arba pasiruoštu maskarponės kremu. O jį pagaminsite išplakę grietinėlę su cukrumi, o tada sumaišę ją su sūriu ir vanilės ekstraktu.