Beje, ne sezono metu gardėsį galite ruošti su konservuotais persikais, o jei norite nustebinti save ir svečius, į sausainių pagrindą įdėkite smulkintų riešutų, o dalį kreminio sūrio pakeiskite vaisiniu jogurtu.
Kad sutaupytumėte laiko, galite grietinėlės neplakti, o supilti ją tokią, kokia yra. Prarasite šiek tiek purumo, bet nieko baisaus. O jei esate dideli tinginiai, recepte siūlomą ruošti glaistą keiskite vandeniu, praskiestu persikų marmeladu.
Dar viena pastaba naujokams: želatinos lapeliai veikia taip pat, kaip želatinos milteliai, tačiau skirtingų gamintojų lapeliai įvairuoja. Tad jei kyla abejonių, pažiūrėkite į rekomendaciją ant pakelio – kiek lapelių reikia pusei litro vandens, ir dėkite truputį daugiau.
Ingredientai (20 cm skersmens torto formai/8 žmonėms):
pagrindui:
- 150 g trapių sausainių;
- 75 g sviesto.
įdarui:
- 500 g kreminio sūrio (arba perpus sūrio ir jogurto);
- 200 ml šaltos plakamosios grietinėlės (36 proc. riebumo);
- 70 g cukraus
- 12 g (5 lapelių) želatinos;
- 2 sunokusių ir smulkiai supjaustytų persikų.
glaistui:
- 2 gerai sunokusių persikų;
- 5 g (2 lapelių) želatinos;
- 2 valg. šaukštų citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Iki trupinių sutrinkite sausainius. Išlydykite sviestą ir sumaišykite su sausainiais, kol visi trupiniai sudrėks. Kepimo popieriumi išklokite torto formą, sukrėskite masę ir spausdami išlyginkite.
2. Formą su pagrindu uždenkite ir laikykite šaldytuve, kol atliksite kitus darbus.
3. Į stiklinę su šaltu vandeniu įdėkite 5 lapelius želatinos, kad išbrinktų.
4. Elektriniu plaktuvu ar plakimo šluotele išplakite sūrį. Jei norite, pusę jo kiekio galite pakeisti jogurtu.
5. Ant ugnies dėkite vidutinio dydžio puodą, berkite cukrų, dėkite išbrinkusią ir nuvarvintą želatiną su 5 valgomaisiais šaukštais skystos grietinėlės. Vos tik viskas ištirps, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite išplaktą sūrį.
6. Likusią grietinėlę išplakite ir lėtais sukamaisiais judesiais įmaišykite į pagrindinę masę.
7. Pusę gautos masės užpilkite ant sausainių, ant viršaus paskirstykite persikų gabalėlius. Pilkite antrąją sūrio masės dalį, išsklaidykite ir, uždengę formą, kelias valandas palaikykite šaldytuve.
8. Po kelių valandų, kai tortas įgaus tinkamą konsistenciją, paruoškite glaistą. Tam gerai prinokusius nuluptus persikus sutrinkite su dviem šaukštais citrinos sulčių.
9. Šaltame vandenyje užmerkite želatinos lapelius. Kai išbrinks, nuspauskite ir pakaitinkite su perkoštomis persikų sultimis, kol ištirps. Gautą masę pilkite ant torto ir lygiai paskleiskite.
10. Uždenkite ir prieš patiekiant ant stalo tortą šaldykite dar mažiausiai 3 valandas.