Ingredientai:
- 120 g minkšto sviesto;
- 140 g rudojo cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 230 g miltų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 3 dideli pernokę bananai;
- 120 g graikinių riešutų (galite keisti karijų riešutais);
- 40 ml pieno.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje iki baltumo išsukite sviestą ir cukrų, supilkite lengvai paplaktą kiaušinį. Lėtai įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius, supilkite pieną. Tešla turi būti vientisa, tačiau itin intensyviai jos nemaišykite.
2. Nulupkite ir šakute iki tyrės sutrinkite bananus, stambiai sukapokite riešutus, įmaišykite į tešlą bananų tyrę ir riešutus.
3. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą – ji bus labai tiršta, nenustebkite. Dėkite kepimo formą į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą – kol vidus bus iškepęs (patikrinsite senu geru būdu: smeikite medinį pagaliuką į pyragą, jei jis iškepęs, ištrauktas pagaliukas turi būti švarus), o viršus gražiai parudavęs.
4. Atsargiai išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Šis kepinys iškieka skanus 3 dienas. Bet tiek jis vargiai išbūna.
Vida Press nuotr.
Turite klausimų? Bandėte, bet nepavyko? O gal savaip patobulinote receptą? Rašykite komentaruose!
DAUGIAU KEPINIŲ SU BANANAIS:
Ingredientai
Soda:
1.00 arbat. š. (1/4)
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į kepimo skardą įdėkite 40 g sviesto ir jį dėkite į įkaitintą orkaitę, kol sviestas ištirps.
- Sviestui ištirpus juo ištepkite formos kraštus ir likusį sviestą tolygiai paskirstykite kepimo formos dugne ir ant jo, lygiu sluoksniu, išbarstykite rudąjį cukrų.
- Bananus supjaustykite griežinėliais (~0,5–1 cm storio) ir išdėliokite skardoje.
- Tešla: Nedideliame indelyje kiaušinius išplakite su 2 šaukštais pasukų ir vanile (stipriai plakti nereikia, svarbu tik gerai sumaišyti).
- Į plakiklio indą suberkite sijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir viską gerai išmaišykite.
- Įdėkite likusius 85 g sviesto ir supilkite likusius 6 šaukštus pasukų.
- Viską maišykite nedideliu greičiu, kol miltai taps drėgni, susimaišykite su sviestu.
- Tuomet plakiklio greitį padidinkite (~ iki vidutinio) ir viską plakite lygiai 1,5 min.
- Toliau plakant, trimis kartais įmaišykite kiaušinių masę, kiekvieną kartą plakant po 20 sekundžių.
- Gautą tešlą užpilkite ant skardoje išdėliotų bananų ir pyragą kepkite ~35 min. 180°C orkaitėje.
* Šį pyragą galima gaminti ir su kitais vaisiais – puikiai tinka konservuoti ananasai, taip pat galite naudoti slyvas ar kriaušes.
Suskleisti
Ingredientai
Rudasis cukrus:
120.00 g (100 g - keksiukams ir 1 ½ valg. š. - trupiniams)
Sviestas:
80.00 g (70 g - minkšto keksiukams ir 1 valg. š . - trupiniams)
Bananai:
3.00 vnt. (dideli prinokę)
Miltai:
280.00 g (140 - grikių, 140 - kvietinių ir 1 - valg. š. - trupiniams)
Kava:
1.00 valg. š. (tirpios miltelių)
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 24 standartinio dydžio keksiukų formeles.
- Į dubenį suberkite rudąjį cukrų ir sudėkite minkštą sviestą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami masę.
- Sudėkite iki vientisos masės sutrintus bananus, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje sumaišykite grikių miltus, kvietinius miltus, tirpios kavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
- Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
- Įmaišykite nedideliais gabalėliais susmulkintą pieninį šokoladą.
- Paruoštą masę sudėkite į keksiukų kepimo formeles, pripildydami 2/3 jų tūrio.
- Paruoškite trupinius: visus jiems skirtus produktus sudėkite į dubenėlį ir trinkite prištais tol, kol gausite trupinius.
- Apibarstykite trupiniais keksiukų paviršių.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol iškils ir taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
- Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių ir patiekite. Jei norite, galite patiekti su mėgstamu džemu.
Suskleisti
Ingredientai
Pienas:
500.00 ml (arba kefyro)
Druska:
1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti
1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.
2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.
Suskleisti