Kepkite, ragaukite, vaišinkite draugus ir artimuosius! Tegu jūsų namai pakvimpa obuoliais ir cinamonu...
Daugiau įvairių receptų kiekvieno skoniui rasite portalo Ji24.lt rubrikoje RECEPTAI.
1. Miltus sumaišykite su grūstais riešutais, minkštu sviestu ir cukrumi, tada įmaišykite plaktą kiaušinį.
2. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
3. Atšalusią tešlą iškočiokite, ja išklokite apskritos kepimo formos dugną ir kraštus, subadykite tešlą šakute, kad neišsipūstų, ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10–15 min.
4. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
5. Keptuvėje ištirpinkite truputį sviesto, sudėkite obuolius ir pakepinkite.
6. Cukrų ir krakmolą išmaišykite vandenyje, gautą masę supilkite ant obuolių ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki pradės tirštėti, tada sukrėskite ant tešlos.
7. Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite iki standumo, sukrėskite į konditerinį maišelį ir formuodamos norimus raštus padenkite pyrago paviršių.
8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).
1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius.
2. Galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą ir 30–40 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.
1. Miltus ir cukrų maišykite su smulkiai sukapotu sviestu, kol gausite vienalytę masę. Įpilkite šiek tiek vandens, kad tešla nekibtų prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
2. Atidėkite tris obuolius. Likusius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Paruoštus obuolius sudėkite į puodą ir suberkite cukrų, druską, tarkuotą apelsino žievelę, sultis ir virkite ant lėtos ugnies 20 min. Taip paruoštą masę sutrinkite šakute, sudėkite sviestą ir palikite atvėsti.
3. Likusius obuolius nuvalykite ir supjaustykite lygiomis skiltelėmis. Tešla išklokite norimą kepimo formą. Tešlos paviršių sutepkite sviestu, subadykite šakute ir kepkite 250°C orkaitėje 12–15 min. Tada ištraukite, sudėkite obuolių įdarą, ant viršaus – supjaustytus obuolius ir vėl pašaukite dešimčiai minučių į orkaitę.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu vandeniu nurodyta tvarka. Tešla turi būti tiršta. Ją supilkite į paruoštą formą ir kepkite 45 min.
2. Patiekite su kremu iš „Philadelphia“ sūrio. Išmaišykite sūrį, sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų iki vientisos masės ir aptepkite iškeptą pyragą.
1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu.
3. Penkis obuolius nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su romu ir sudėkite į tešlą. Ją supilkite į formą ir kepkite 50–60 min.
4. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti ir apipilkite ištirpintu šokoladu.
1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, tris minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, tuomet perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite nudžiūti.
3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite į keturias dalis. Pašlakstykite citrinų sultimis. Rokforo sūrį supjaustykite kubeliais.
4. Padarykite padažą: suplakite grietinėlę, pieną, kiaušinius, likusius miltus (15 g), muskato riešutą, druską.
5. Pyrago formą ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite formą, padarydami kraštelius. Obuolius, porus, ir sūrį sudėkite ant tešlos ir užpilkite gautu padažu. Kepkite 30 min.
1. Sviestą išsukite su stikline cukraus, įdėkite dešimt šaukštų miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų.
2. Antaninius obuolius (jie labiausiai tinka kepti, nes neištyžta) nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apibarsčiusi cukrumi bei cinamonu palikite šiek tiek pastovėti.
3. Į kepimo formą įklokite du trečdalius tešlos suformuodama dubenėlį.
4. Dugną pabarstykite trintais migdolų riešutais ir sudėkite obuolius.
5. Iš likusios tešlos padarykite juosteles ir gražiai išdėliokite ant obuolių.
6. Pyragą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą.
7. Likus pusvalandžiui, kaitrumą perpus sumažinkite.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka |
Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo
1. Į indą sudėkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius ir viską išplakite.
2. Obuolius nuplaukite, su burokine tarka nutarkuokite iki sėklalizdžių ir sudėkite i tešlą.
3. Kepkite apie 45min. 180 ºC temperatūros orkaitėje.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė
1. Obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite cukrumi.
2. Sumaišykite sviestą, miltus, kiaušinį, cukrų ir pačiame gale kokoso drožles.
3. Visą masę sudėkite ant obuolių ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Receptą atsiuntė Liuda A.
1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.
2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.
3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.
4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.
5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Sutarkuokite sviestą.
2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
3. Iš sviesto, kiaušinių, 7 šaukštų cukraus sumaišykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.
4. Obuolius supjaustykite gabalėliais.
5. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi ir cinamonu.
6. Tešlą sutarkuokite tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasilikite užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavusi tešlą, suberkite obuolių gabalėlius, sukrėskite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite šiek tiek tešlos.
7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Skanaus !
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis, juos sumaišykite su cinamonu ir ruduoju cukrumi.
2. Išlydykite sviestą, supilkite ant cukraus ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.
3. Į jau turimą masę suberkite miltus ir „nugesintą“ sodą. Gerai išmaišykite. Pusę tešlos pilkite į sviestu išteptą kepimo indą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto, šaukštą vis pamirkykite šaltame vandenyje.
4. Pusę obuolių kiekio paklokite ant tešlos, o ant viršaus pilkite likusią tešlą (truputį pasilikite pyrago viršui). Tuomet vėl pilkite likusius obuolius ir viską uždenkite tešla. Pyrago viršų galite pabarstyti ruduoju cukrumi.
5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ant karšto pyrago pabarstykite miltelinio cukraus.
1 Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkykite su miltais. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą.
2. Ant sviestinio popieriaus iškočiokite apvalią formą, kraštus (maždaug 1 cm pločio) apipjaustykite. Ta juostele apjuoskite gilesnės apvalios formos kraštus.
3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekutėmis. Vieną šaukštą sviesto ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų. Kaitinkite tol, kol ištirps cukrus. Tada sudėkite obuolius ir, uždengę dangčiu, troškinkite 10 minučių, kol obuoliai taps minkšti. Nuėmusios dangtį ir dar pakaitinkite apie 5 minutes.
4. Gautą masę atšaldykite. Obuolius sudėkite į sviestu pateptą formą ir uždenkite tešla, gerai apspauskite kraštus. Viršų patepkite baltymais ir apibarstykite milteliniu cukrumi.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
6. Pyragą patiekite inde, kuriame jis kepė ir valgykite karštą kartu su plakta grietinėle arba ledais.
1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite margariną ir šokoladą. Palikite atvėsti.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Tada supilkite šokoladą su margarinu, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišykite.
3. Bananus nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Baziliko lapus susmulkinkite. Obuolius, bananus ir bazilikus suberkite į tešlą, gerai išmaišykite.
4. Kepimo formą patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių. Galite pabarstyti milteliniu cukrumi, papuošti uogomis, ledais, plakta grietinėle, šokoladiniu padažu ir kt.
Receptą atsiuntė Nina Balinskienė
1. Iš kiaušinio, miltų, grietinės, sviesto užminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens. Iš tešlos iškočiokite keturis plonus lakštus. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Į riebalais išteptą skardą dėkite tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių, pabarstykite cukraus, cinamono ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Taip sluoksniuokite ir toliau, kol nebeliks lakštų.
3. Pyrago viršų apibarstykite cukrumi ir kepkite apie valandą. Iškepusį pyragą papuoškite cukrumi ir kokosų drožlėmis.
Šaltinis: 15min.lt
1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus ir šiltu pienu (truputį jo palikite), supilkite ant 100 g miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių kilti. Į tešlą suberkite likusį cukrų, miltus, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą. Užminkykite ir vėl palikite pakilti.
2. Obuolius nulupkite, išdalykite ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sirupą supilkite į puodą ir užkaitinkite. Sudėkite obuolių skilteles ir apie minutę troškinkite. Įpilkite degtinės, suberkite razinas, migdolus, supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Tešlą padalykite į dvi dalis, iš kiekvienos iškočiokite du skritulius. Kepimo formą patepkite riebalais, įklokite vieną dalį tešlos, ištemkite kraštus ir šiek tiek pakelkite į viršų. Ant tešlos paskirstykite obuolius.
4. Ant obuolių masės uždėkite antrą skritulį, kraštus apspauskite, viduryje išpjaukite ertmę garams išeiti. Likusį pieną išplakitevsu tryniu, aptepkite pyragą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Sviestą išsukite su cukrumi ir tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą, kraštus apipjaustykite. Iš likusios tešlos iškočiokite maždaug 4 cm pločio juostelę ir apjuoskite formos kraštus. Tešlą pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
2. Iš vanilės ankšties išimkite šerdį, sudėkite į grietinėlę. Įmaišykite miltelinį cukrų, pudingo miltelius, išplaktus kiaušinius, apelsino žieveles ir gerai išsukite.
3. Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Šiek tiek atvėsinkite.
4. Obuolius nulupkite, specialiu įrankiu išskobkite sėklalizdžius. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neruduotų, ir išdėliokite ant iškeptos tešlos.
5. Obuolius užpilkite grietinėlės mase. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie valandą. Kai kepinys parus, uždenkite folija. Pyragą atvėsinkite, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Iš sviesto, miltų, cukraus ir trynio išminkykite vientisą tešlą. Padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su cukrumi, razinomis, cinamonu.
2. Sviestą ištirpinkite ir jame kepinkite migdolus, kol pagels.
3. Iš dviejų trečdalių tešlos iškočiokite didelį skritulį, įtieskite į riebalais pateptą kepimo formą, kraštus užlenkite.
4. Ant tešlos paskleiskite kepintus migdolus, sukrėskite obuolių masę. Iš likusios tešlos iškočiokite mažesnį skritulį ir juo uždenkite obuolius, kraštus užspauskite. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
5. Miltelinį cukrų išsukite su iš pusės citrinos išspaustomis sultimis. Aptepkite iškepusio pyrago viršų ir palikite atvėsti.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Minkštą sviestą ir cukrų inde sukite mediniu šaukštu tol, kol masė taps puri ir pašviesės.
2. Sudėkite išplaktus kiaušinius, įsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilės sėklas ir gerai išmaišykite.
3. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir išlyginkite. Ant viršaus gražiai sudėkite plonas nuluptų obuolių skilteles ir truputį įspauskite į tešlą.
4. Obuolius apibarstykite cukrumi „Demerara“ ir cinamonu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie valandą (įbestas ir ištrauktas pagaliukas turi likti švarus). Pyragą išimkite iš skardos ir patiekite atvėsusį su plakta grietinėle.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė.
2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant jo supilti paruoštą masę ir 190ºC karštumo orkaitėje kepti apie 30 min.
3. 0buolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant pyrago ir aplieti karštu glajumi.
4. Glajui obuolių sultis sumaišyti su krakmolu ir cinamonais, užvirinti ir ant mažos ugnies maišant virti, kol sutirštės.
5. Iki patiekiant pyragą keliolika minučių palaikyti išjungtoje, bet dar karštoje orkaitėje.
1. Iš miltų, sviesto, kiaušinio ir vanilinio cukraus išminkykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, apvyniokite plėvele ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Migdolų drožles paskrudinkite keptuvėje. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi, krakmolu, migdolais ir cinamonu.
3. Masę sukrėskite į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą karščiui atsparų stiklinį ar keraminį indą.
4. Iš tešlos iškočiokite apskritą lakštą ir juo uždenkite indą su obuolių mase. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Dar karštą pyragą galite aptepti marmeladu. Valgykite šaukštu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Gausiai apibarstykite cinamonu.
- Cukrų, grietinę, kiaušinius ir medų sumaišykite, įmaišykite šaukštelį nugesintos sodos.
- Tuomet suberkite persijotus miltus. Tešla turi būti tiršta, bet ne per tiršta ir ne per skysta. Kad taip gražiai nuo šaukšto slystų, o ne varvėtų upeliu.
- Taigi į tešlą sudėkite obuolius ir išmaišykite.
- Visą masę supilkite į riebalais pateptą kepimo skardą ir į 170 C orkaitę valandėlei ar kol patys matysite, kad iškepęs.
Receptas iš tinklaraščio „Bitė motinėlė“
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi formą 20x20 cm (kvadratinę).
- Obuolius sumaišykite su citrina. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilkite aliejaus, dar paplakite, įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite.
- Tešlą išmaišykite su obuoliais, sukrėskite į formą, kepkite apie 40 minučių.
- Patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinkite formoje, baikite aušinti ant grotelių.
Kulinaro patarimas. Šitą pyragągalima kepti ne tik su obuoliais, bet ir su avietėmis, o viršų apšlakstyti glajumi iš miltelinio cukraus ir aviečių trauktinės (todėl glajus ir rožinis). Šiuo atveju nekeiskite kepimo miltelių soda!
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
- Paprastus sausainius (recepto autorė naudojo Seimo) sutrinkite blenderiu.
- Ant silpnos ugnies išlydykite sviestą (130 g). Viską sumaišykite ir suberkite į kepimo indą.
- Kraštus suformuokite aukštesnius, dugną priplokite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pagrindą kepkite apie 10min.
- Kol kepa, pasigaminkite torto vidurį. Cukrų sumaišykite su smulkintais migdolais (beje, recepto autorė naudojo caster cukrų, jei tokio neturite, reikėtų rinktis kuo smulkesnį).
- Išlydykite sviestą (65 g), gretai sumaišykite su biria mase.
- Įmuškite vieną kiaušinį tiesiai į tešlą. Kito baltymą išplakite iki standžių putų (likusio trynio šiam receptui nebeprireiks), tada atsargiai šaukštu viską sumaišykite ir užpilkite ant paruošto pagrindo.
- Nulupkite obuolius, padalinkite į dvi dalis, supjaustykite lygiomis riekelėmis. Kiekvieną aptepkite citrinos sultimis ir atsargiai dėkite ant pyrago.
- Kepkite 40 min. 160 laipsnių temperatūroje.
- Kai pyragas iškeps, galima apibrastyti milteliniu cukrumi.
Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI
- Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
- Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos pyrago papuošimui.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
- Sumaišykite cukrų, cinamoną, muskatą, sviestą su obuoliais ir dailiai juos išdėliokite pyrago centre. Papuoškite pyragą tešlos juostelėmis. Jas patepkite išplaktu kiaušinio baltymu.
- Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
- Kepimo formai ~15*15 cm. reikės tiek ingredientų.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir tolygiai jais padenkite kepimo indo dugną, kurį prieš tai šiek tiek patepkite aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltų.
- Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi, berkite miltus ir maišykite, kol gausis vientisa masė.
- Tešla turi būti kiek tirštesnė nei grietinė. Tešlą pilkite ant obuolių, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min 180 - 200 C (priklauso nuo orkaitės).
- Iškeptą pyragą esant norui galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Ieva