(4 asmenims)
Pagaminsite per 40 min.
Ingredientai:
200 g kokoso drožlių, 2 kiaušiniai, 120 g cukraus, 1 valg. š. miltų, žiupsnelis druskos, 1 arbat. š. vanilinio cukraus arba keli lašeliai romo esencijos.
Kaip gaminti:
1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Plakite, kol susidarys standžios putos. Toliau plakdama dalimis suberkite cukrų, baigdama plakti įmaišykite kiaušinių trynius.
2. Suberkite į kiaušinių masę kokosų drožles, miltus ir vanilinį cukrų. Vietoj pastarosios sudedamosios dalies galite įlašinti kelis lašelius romo esencijos. Atsargiai maišykite.
3. Išklokite popieriumi kepimo skardą. Šaukštu arba drėgnomis rankomis suformuokite iš paruoštos masės nedidelius sausainukus, išdėliokite ant skardos.
4. Apie 15 min. kepkite 160 °С temperatūros orkaitėje, kol paruduos. Ištraukite skardą iš orkaitės, palaukite, kol sausainiai atvės. Tiekite prie kavos ar arbatos.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
|
||
|
||
|
||
|
||
|