Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saldžiam gyvenimui – sūrio plokštainis su uogom. Rinkitės jas pagal savo simpatijas

Šviežių uogų kolekcija gausėja kiekvieną savaitę, prie atvežtinių jau prisijugia ir vietinės. Nuo aviečių iki braškių, nuo serbentų iki mėlynių. Kviečiame kepti pyragą, kuriam galite naudoti tokį rinkinį, koks tik jums labiausiai patinka!
Sūrio plokštainis su miško uogomis
Sūrio plokštainis su miško uogomis / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 250 g miltų;
  • 150 g sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 1 žiupsnis druskos.

įdarui:

  • 1 st. įvairių uogų (tinka avietės, gervuogės, braškės, serbentai, mėlynės);
  • 300 g rikotos ar kreminės varškės;
  • 150 g cukraus;
  • 1 pakelis vanilinio pudingo;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 200 g plakamosios grietinėlės, išplaktos.

Gaminimas:

1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą.

2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą apvalią kepimo formą. Tešlą subadykite šakute, paskleiskite uogas.

3. Rikotą ar kreminę varškę ištrinkite su cukrumi, pudingo milteliais ir citrinų sultimis. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišykite.

4. Sūrio masę sukrėskite ant tešlos su uogomis, paviršių išlyginkite.

5. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Ištraukite iš orkaitės, visiškai atvėsinkite ir tik tada pjaukite bei ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas