Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldžiarūgštė ir aštri „wok“ kiauliena: taip, kaip jums patinka

Prieskoniai yra esminė daugelio Azijos šalių kultūros ir virtuvės dalis. Jie dažnai pasižymi savo burną deginančiu aštrumu, kurį toleruoja toli gražu ne kiekvienas. Tačiau įvairaus aštrumo prieskoniai, žolelės ir pagardai išlieka svarbi regiono gyventojų mitybos dalis. O aštrumas tinka ne tik šaltuoju metų laiku, bet ir padeda ištverti karščius, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Kiauliena wok keptuvėje
Kiauliena wok keptuvėje / Shutterstock nuotr.

Šią azijietišką „wok“ tipo kiaulieną galėsite pasiruošti pagal savo toleruojamą aštrumą.

Saldžiarūgštė ir aštri „wok“ kiauliena: taip, kaip jums patinka

Patiekalui reikės:

  • 400 g šviežios kiaulienos išpjovos;
  • 250 gramų kubeliais pjaustyto ananaso;
  • 400 g mėgstamų azijietiškų makaronų arba ryžių;
  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 75 g žaliųjų žirnelių;
  • 50 g svogūnų laiškų;
  • Mėgstamo azijietiško saldžiarūgščio padažo pagal skonį;
  • Mėgstamų azijietiškų prieskonių;
  • Žiupsnio druskos;
  • Aliejaus kepimui.

Gaminimas

Nuskuskite morką ir supjaustykite ją plonais šiaudeliais. Perpjaukite papriką, išimkite jos sėklas ir taip pat supjaustykite plonais šiaudeliais. Tuomet smulkiai sukapokite svogūną. Kiaulieną supjaustykite mažais, kąsnio dydžio gabaliukais ir apibarstykite azijietiškais prieskoniais.

Didesniame puode užvirinkite vandenį, įberkite žiupsnį druskos ir išvirkite makaronus arba ryžius.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir apkepkite mėsos gabaliukus, kol jie gražiai apskrus. Jiems iškepus, sudėkite kiaulieną į dubenėlį.

Įkaitinkite „wok“ tipo arba paprastą keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite jas maždaug 1–2 minutes, kol suminkštės. Tuomet sudėkite apkeptus mėsos gabaliukus ir viską sumaišykite. Tai padarius, įpilkite saldžiarūgščio padažo ir dar kartą viską išmaišykite.

Išvirtus makaronus arba ryžius sudėkite į lėkštes, o ant jų uždėkite kiaulieną su daržovėmis. Smulkiai sukapokite svogūnų laiškus ir papuoškite jais patiekalą. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais