Šią azijietišką „wok“ tipo kiaulieną galėsite pasiruošti pagal savo toleruojamą aštrumą.
Saldžiarūgštė ir aštri „wok“ kiauliena: taip, kaip jums patinka
Patiekalui reikės:
- 400 g šviežios kiaulienos išpjovos;
- 250 gramų kubeliais pjaustyto ananaso;
- 400 g mėgstamų azijietiškų makaronų arba ryžių;
- 1 raudonosios saldžiosios paprikos;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 75 g žaliųjų žirnelių;
- 50 g svogūnų laiškų;
- Mėgstamo azijietiško saldžiarūgščio padažo pagal skonį;
- Mėgstamų azijietiškų prieskonių;
- Žiupsnio druskos;
- Aliejaus kepimui.
Gaminimas
Nuskuskite morką ir supjaustykite ją plonais šiaudeliais. Perpjaukite papriką, išimkite jos sėklas ir taip pat supjaustykite plonais šiaudeliais. Tuomet smulkiai sukapokite svogūną. Kiaulieną supjaustykite mažais, kąsnio dydžio gabaliukais ir apibarstykite azijietiškais prieskoniais.
Didesniame puode užvirinkite vandenį, įberkite žiupsnį druskos ir išvirkite makaronus arba ryžius.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir apkepkite mėsos gabaliukus, kol jie gražiai apskrus. Jiems iškepus, sudėkite kiaulieną į dubenėlį.
Įkaitinkite „wok“ tipo arba paprastą keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite jas maždaug 1–2 minutes, kol suminkštės. Tuomet sudėkite apkeptus mėsos gabaliukus ir viską sumaišykite. Tai padarius, įpilkite saldžiarūgščio padažo ir dar kartą viską išmaišykite.
Išvirtus makaronus arba ryžius sudėkite į lėkštes, o ant jų uždėkite kiaulieną su daržovėmis. Smulkiai sukapokite svogūnų laiškus ir papuoškite jais patiekalą. Skanaus!