Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldžioji idėja: naminiai irisai

Siūlome palepinti savo širdį vaikystę primenančiais saldainiais – irisais. Pagaminti juos namie – be galo paprasta. Vos trys ingredientai, mažai pastangų, kiek daugiau nei valanda jūsų laiko ir štai ant jūsų virtuvės stalo nuostabaus skonio irisiukai.
Burnoje tirpstantys naminiai irisai
Burnoje tirpstantys naminiai irisai / Shutterstock nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 71 tūkst. „Ji“ gerbėjų – tapkite grupės nariu „Facebook“ tinkle, paspaudę „Patinka“.

Ne tik vaikai, bet ir suaugusieji dievina irisus. Jie minkšti, tąsūs ir tiesiog tirpsta burnoje... Aišku, be vargo šių saldainių galima įsigyti parduotuvėse, tačiau ne paslaptis, kad į juos dedama įvairių priedų. Tad jais nederėtų pernelyg piktnaudžiauti. Portalas Ji24.lt siūlo jums puikią išeitį – patiems ir pačioms pasigaminti irisų. Tai lengva ir paprasta kaip dukart du.

Naminiai irisai
Receptas: Naminiai irisai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 30
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 400.00 g
Cukrus: 400.00 g
Sviestas: 40.00 g
Kaip gaminti
  1.  Į puodą sukrėskite grietinę ir cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite masę.
  2. Kai masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį ir sutirštės (tai įvyks po 60–70 min.), išjunkite viryklę, sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę arbatiniu šaukšteliu dėkite į saldainių formeles.
  3. Laikyti irisus galite saldainių formelėse arba išdėlioti juos ant riebalų nepraleidžiančio popieriaus.

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos