Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Saldžios Kalėdos: skanėstai su spanguolėmis

Pagaliau pakilote nuo stalo ir susiruošėte aplankyti draugų ar tolimesnių giminaičių? Nuvažiuokite su gardžiomis lauktuvėmis!
Spanguolių pyragas
Spanguolių pyragas / Shutterstock nuotr.

Taip pat skaitykite: Belgas savo mylimajai pasipiršo ant įspūdingiausios uolos pasaulyje 

Spanguolių sviestas
Receptas: Spanguolių sviestas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (minkštas, 82 proc. riebumo)
Spanguolės: 60.00 g (šviežios)
Klevų sirupas: 50.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. tarkuotos žievelės)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą. Įjunkite ir viską smulkinkite, kol produktai susimaišys.
  2. Supakuokite. Sudėkite sviestą į stiklinį indelį, uždenkite dangteliu. Suformuokite ritinėlį ir suvyniokite į kepimo popierių. Kraštus užsukite ir suriškite kaspinėliais.
  3. Prie supakuotos dovanos pridėkite gražią kortelę.
  4. Laikyti sviestą šaldytuve galite iki savaitės. Išimkite iš šaldytuvo likus 30 minučių iki patiekimo.
  5. Skanu tepti ant paprasto ar skrudinto batono, patiekti su pusryčių bandelėmis, blynais, prancūziškais skrebučiais ar vafliais.  
Suskleisti
Keksiukai su spanguolėmis
Receptas: Keksiukai su spanguolėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (1 trynys)
Sultys: 70.00 ml (apelsinų šviežiai spaustų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Spanguolės: 1.00 st. (džiovintos)
Romas: 60.00 ml
Miltai: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 20.00 g (saujelė drožlių)
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite kambaryje, kad sušiltų, ir stambia trintuve įtarkuokite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys šviesi, puri masė.

2. Džiovintas spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į stiklinę, užpilkite romu ir apie pusvalandį brinkinkite. Tada spanguoles gerai nusausinkite.

3. Į sviesto ir cukraus plakinį po vieną įmuškite kiaušinius ir trynį, supilkite apelsinų sultis ir žieveles. Viską vėl išplakite.

4.Galiausiai suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, sausoje keptuvėje paskrudintas migdolų drožles. Gautą masę lengvai išplakite ir šaukštu įmaišykite mirkytas spanguoles.

5.Į silikonines kepimo formeles dėkite dekoratyvius popierinius krepšelius, į juos išpilstykite tešlą. Keksiukus kepkite apie 50 min. vidutinio karštumo orkaitėje.  

Suskleisti
Spanguolių ir grietinėlės desertas
Receptas: Spanguolių ir grietinėlės desertas
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 2.00 vnt.
Spanguolės: 1.00 st.
Cukrus: 300.00 g
Brendis 80.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Želatina: 2.00 arbat. š.
Grietinėlė: 500.00 ml
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š.
Sultys: 1.00 arbat. š. (citrinų - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Spanguoles perrinkite, nuplaukite, suberkite į gilesnį puodą. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Ten pat sumeskite cinamonų lazdeles, suberkite nutarkuotą apelsino žievelę, cukrų, supilkite sultis.

2.Spanguoles vis pamaišydama virkite ant mažos ugnies, kol kriaušės suminkštės. Tada supilkite brendį ir viską gerai išmaišykite.

3.Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje šilto vandens, trumpai pakaitinkite virš garų ir įmaišykite į pravėsusią spanguolių tyrę. Ją išpilstykite į nedideles dailias stiklines taureles ir valandą palaikykite šaldytuve.

4.Gerai atvėsintą grietinėlę su milteliniu cukrumi ir šlakeliu citrinos sulčių gerai išplakite ir krėskite ant spanguolių tyrės. Desertą tiekite atšaldytą.

Suskleisti
Spanguolių ir varškės pyragas
Receptas: Spanguolių ir varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g
Miltai: 2.00 st.
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Varškė: 500.00 g (riebios)
Spanguolės: 300.00 g
Cukrus: 5.00 valg. š. (5-7)
Želė: 1.00 vnt. (pakelis)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Melisa (lapeliai - papuošimui) 5.00 g
Kaip gaminti

1. Pirmiausia reikia pasiruošti varškę: įmušti kiaušinius, supilti du trečdalius indelio kondenduoto pieno, sukrėsti varškę ir viską išplakti elektriniu plakikliu iki kreminės masės.

2. Tada ruoškite tešlą: sviestą apipilkite miltais ir kapokite peiliu, o kai nusibos juo švaistytis, sviestą su miltais sutrinkite tiesiog pirštais. Masė turi atrodyti tarsi purus smulkus sniegas, bet jei bus kitokia irgi nieko baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalėlių. Tuomet pamažu berkite cukraus ir vis paragaukite, ar ne per saldu.

3. Varškės kremą supilkite į silikoninę skardą (nes kitu atveju bus labai sunku išimti), tuomet apibarstykite pusę tešlos masės, ant kurios tolygiai paskirstykite trintas spanguoles, sumaišytas su likusiu kiekiu (1/3 indelio) kondensuoto pieno ir galiausiai užberkite likusį tešlos „sniegelį“.

4. Orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 50-60 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas. Iškeptą pyragą išimkite iš skardos ir apverskite taip, kad varškės sluoksnis būtų viršuje. Pyrago viršų puoškite spanguolėmis ir želė uogoms, šonus apibarstykite sezamos sėklomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Obuoliai su spanguolėmis
Receptas: Obuoliai su spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Spanguolės: 40.00 g (džiovintų spanguolių arba vyšnių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Cukrus: 100.00 g (miltelinio)
Vaniliniai ledai 200.00 g
Migdolai: 30.00 g (migdolų drožlių)
Medus: 1.00 valg. š.
Vanilė: 1.00 vnt. (pakelis vanilinio kremo miltelių)
Vanduo: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Obuolius nuplaukite, viršūnėles nupjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir šiek tiek minkštimo.

2. Iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių paruoškite sirupą ir jame troškinkite obuolius iki suminkštės. Tada išgriebkite ir palikite atvėsti.

3. Graikinius riešutus sukapokite, sumaišykite su javainiais, nuplautomis spanguolėmis ir medumi.

4. Mase įdarykite obuolius ir sudėkite į karščiui atsparų kepimo indą.

5. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, atvėsinkite ir išplakite iki standžių putų, tada po truputį suberkite miltelinį cukrų ir plakite, kol baltymų masė pasidarys standi ir blizgi.

6. Konditeriniu švirkštu ant obuolių išspauskite kūgio formos morengus, berkite migdolų drožlių.

7. Obuolius kepkite iki 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite su vaniliniais ledais ir kremu.

Suskleisti
Apelsinų ir spanguolių sausainiai
Receptas: Apelsinų ir spanguolių sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 140.00 g (stiklinė - tešlai, 2 valg. š. - apelsininiam cukrui)
Sviestas: 170.00 g (kambario temperatūros - tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Kepimo milteliai: 7.00 g (1,5 arbat. š. - tešlai)
Spanguolės: 40.00 g (pusė stiklinės - tešlai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. tarkuotų žievelių - tešlai, 1 arbat. š. - apelsininiam cukrui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite apelsininį cukrų: dubenėlyje išsukite apelsino žieveles su cukrumi, paskleiskite ant sviestinio popieriaus, kad kiek apdžiūtų.

2. Aštriu peiliu susmulkinkite spanguoles (peilio ašmenis patepkite aliejumi – nelips prie uogų).

3. Dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, plakite elektriniu plaktuvu, kol ištirps cukrus.

4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, tarkuotas apelsino žieveles ir smulkintas spanguoles. Išmaišykite.

5. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą imkite šaukštu ir dėkite tarsi blynelius, tarp jų palikite maždaug 5 cm tarpus. Viršų pabarstykite apelsininiu cukrumi, paspauskite šaukštu.

6. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 10–12 min.  

Suskleisti
Varškės pyragas su spanguolėmis
Receptas: Varškės pyragas su spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 106
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kakava: 30.00 g (natūralios kakavos milteliai - tešlai)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (maltas - tešlai)
Miltelinis cukrus: 250.00 g (100 g tešlai ir 150 g įdarui)
Sviestas: 250.00 g (150 g tešlai ir 100 g įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 tešlai ir 3 įdarui)
Cukrus: 20.00 g (2 pakeliai cukraus su burbonine vanile - įdarui)
Spanguolės: 1.00 st. (šviežios - įdarui)
Kreminė varškė: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve.

2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes pateks per daug oro ir kepimo metu įdaras pakils, tačiau vėliau labai sukris. Geriausia maišykite įmerkiamu smulkintuvu.

3. 2/3 tešlos išklokite išardomos 26 cm skersmens formos dugną suformuodamos kraštelius. Supilkite pusę įdaro, suberkite spanguoles ir užpilkite likusį įdarą.

4. Rankomis užtrupinkite likusią tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Kai iškeps – palikite atvėsti. Skaniausias kitą dieną po nakties šaldytuve.

Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“

Suskleisti
Spanguolių padažas
Receptas: Spanguolių padažas
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Spanguolės: 120.00 g
Cukrus: 100.00 g
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Likeris: 1.00 valg. š. (apelsinų)
Kaip gaminti
  1. Spanguoles užplikykite verdančiu vandeniu, sutrinkite elektriniu plakikliu ir pertrinkite per sietelį.
  2. Tirščius pakaitinkite, supilkite cukrų ir nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.
  3. Galiausiai supilkite apelsinų likerį.
  4. Padažą atvėsinkite ir tiekite su ledais, varškės arba sūrio pyragu.
Suskleisti
Varškės ir spanguolių pudingas
Receptas: Varškės ir spanguolių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Varškė: 400.00 g (liesa)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Manai: 4.00 valg. š. (ryžių)
Pienas: 1.00 st.
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kėlimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Spanguolės: 1.00 st. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Spanguoles nuplaukite, suberkite į sietelį, palikite nuvarvėti ir nudžiūti.
  2. Ryžių manus užpilkite pienu, palikite išbrinkti. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su milteliniu cukrumi.
  3. Varškę sudėkite į gilų dubenį, ištrinkite šakute. Sudėkite saldintus kiaušinių trynius, maišykite, kol masė taps gelsva. Sukrėskite ryžių manus, gerai išsukite. Įmaišykite kėlimo miltelius, vanilinį cukrų.
  4. Kiaušinių baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į varškės ir manų masę.
  5. Sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą. Viršų apibarstykite spanguolėmis, apšlakstykite lydytu sviestu. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių. 
  6. Tiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi.

 

Suskleisti
Spanguolių tyrė
Receptas: Spanguolių tyrė
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 500.00 g
Spanguolės: 1.00 kg
Vanduo: 200.00 ml
Kaip gaminti
  1. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą.
  2. Į jį suberkite perrinktų sveikų spanguolių ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pasidarys vientisa.
Suskleisti
Spanguolių pyragas
Receptas: Spanguolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 44
Receptas
Ingredientai
Spanguolės: 2.00 st. (šviežios arba šaldytos)
Sviestas: 170.00 g (kambario temperatūros)
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 130.00 g (po pusę stiklinės baltojo ir rudojo)
Grietinė: 60.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Elektriniu plaktuvu išsukite sviestą ir cukrų. Maišykite, kol masė taps puri, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite vanilinį cukrų ir tarkuotas citrinos žieveles, sukrėskite grietinę. Dalimis įmaišykite miltus. Tešla turi būti tiršta.

3. Sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą skardą, tolygiai paskirstykite.

4. Ant tešlos berkite su dviem šaukštais miltų sumaišytas spanguoles. Pašaukite į 190 °C temperatūros orkaitę, kepkite 30 min.

5. Uždenkite folija, kad uogos nesuskrustų, ir kepkite dar 30 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Palikite atvėsti. Prieš tiekdama pabarstykite miltiniu cukrumi.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos