Saldžios mados: 5 neįprasti deriniai su šokoladu

Šokoladas – populiariausias saldumynas pasaulyje. Ir nors esame įpratę prie pieninio, baltojo ar juodojo, pagardinto riešutais ar uogomis, neįtikėtina, kokiais įdomiais šokolado ir įvairių priedų deriniais gali palepinti saldumynų meistrai. Tai gali būti šokoladas su lauko žolelėmis, aštriais prieskoniais ar net alumi.
Šokoladas su prieskoniais
Šokoladas su prieskoniais / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Šokoladas Maistas

„Sujungti maisto produktų skonius taip, kad jie harmoningai derėtų tarpusavyje, tikras menas. Čia nėra jokių formulių ar griežtų taisyklių – viskas atrandama tik bendant ir ragaujant. Neįprasti skoniai – tai ilgametę patirtį turinčių technologų nuopelnas, – pranešime spaudai cituojama vieno seniausių Lietuvoje šokolado gamintojų, bendrovės „Rūta“, vyriausioji technologė Danguolė Tamošiūnienė. – Tradiciniai skoniai visuomet turės mėgėjų ratą, kuris sunkiai įsileis neįprastus skonius. Žmonės bijo eksperimentuoti, mat kartais nauji skonių deriniai jiems atrodo tarsi iš fantastinės knygos. Tačiau pabandę dažniausiai lieka maloniai nustebinti, nors saldaus gabalėlio paragauta labai nedrąsiai.“

Pasak D.Tamošiūnienės, aitriosios paprikos ir jūros druska kaip atsvara šokolado saldumui jau tapo įprastais priedais. Tačiau po truputį prigyja ir tokie prieskoniai kaip rožiniai pipirai, paprika, alyvuogės, bazilikas. Šokolado ekspertė įvardija kelis išskirtinius derinius su šokoladu, kuriuos verta paragauti kiekvienam smaližiui.

  • Baltojo šokolado mėgėjai turėtų išmėginti jo derinį su žaliąja arbata ir citrinų granulėmis. Šis derinys traukia akį netikėta išvaizda, o skonis labai gaivus, tad puikiai tinka, kai norisi ko nors lengvo, ypač, vasarą. Dar vienas neįprastas derinys – aktinidijų uogos, padengtos baltuoju šokoladu. Šis derinys įdomus ne tik skoniu, bet ir tuo, kad iš aktinidijų galima gauti organizmui naudingų medžiagų – jos paruoštos specialiu liofilizacijos būdu (džiovinamos šalčiu), kai išsaugomi beveik visi vitaminai ir mineralai, esantys uogose.
Gamintojo nuotr. /Aktinidijos baltąjame šokolade
Gamintojo nuotr. /Aktinidijos baltąjame šokolade
  • Levandas esame įpratę matyti ant palangių arba Provanso laukuose, tačiau jos puikiai dera su juoduoju šokoladu. Būtent levandų kvapas suteikia šiam deriniui išskirtinio skonio, o pats šokoladas dar ir labai gražiai atrodo.
Gamintojo nuotr. /Šokoladas su levandomis
Gamintojo nuotr. /Šokoladas su levandomis
  • Netikėčiausiu skonių deriniu D.Tamošiūnienė įvardija šokoladą ir brangiausią pasaulyje prieskonį šafraną. Įdomu, kad išbandant šį derinį galima paragauti dalelę istorijos – būtent šiuo deriniu mėgavosi Lietuvos kunigaikščiai.
  • Dar vienas netikėtumas – pieninio šokolado saldainiai su alaus įdaru ir vyšniomis, pasižymintys išraiškingu skoniu.
  • Ieškantys ne tik išskirtinio skonio, bet ir formos, turėtų paragauti šokoladinės picos. Tai šešių skirtingų skonių baltojo, pieninio ir juodojo šokolado gabalėliai, pagardinti žolelėmis ir prieskoniais bei liofilizacijos būdu džiovintomis uogomis. Ši „pica“ traukia akį jau vien savo spalvine gama.
Gamintojo nuotr. /Šokoladinė pica
Gamintojo nuotr. /Šokoladinė pica

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis