„Vasaros metu ant mūsų šeimos stalo nebūna tradicinių bulvių. Jau keletą metų jas keičiame batatais, kurie visa galva aukščiau už tradicines bulves: turi daugiau maistinių medžiagų, vitaminų, mažiau kalorijų ir ypatingesnį skonį.
Galiausiai, saldžiosios bulvės yra labai universalios: paruošas kepsninėje valgome kaip pagrindinį patiekalą su padažu, renkamės ir kaip užkandį, garnyrą prie grilyje keptos mėsos, su salotom, su silke, grybais ar kuo tik panorėsi“, – pasakoja 15min skaitytojas Mindaugas, pristatantis mėgstamiausią savo šeimos saldžiųjų bulvių ruošimo būdą.
„Mėgstamiausias, nes ne tik gardus, bet ir sveikas: vietoje tradicinių bulvių renkamės batatus, majonezą keičiame graikišku jogurtu“, – priduria kaunietis.
Reikės:
- 4 mažų saldžiųjų bulvių
- 1 valgomojo šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltos paprikos
- žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- smulkiai tarkuoto „Džiugo“ sūrio
Padažui reikės:
- 3 valgomųjų šaukštų graikiško jogurto
- 1 skiltelės česnako
- 1 arbatinio šaukštelio krapų
- druskos ir pipirų
- šlakelio citrinos sulčių
Gaminimas:
Bulves nuplauname, supjaustome gabalėliais, sumaišome su ingredientais. Įkaitintoje kepsninėje kepame apie 20 min., kol bulvės suminkštės ir apskrus.
Kepti galima dviem būdais – įvyniojus į foliją įmesti į žarijas, perpjautas ant grotelių arba skardoje virš žarijų.
Kol saldžiosios bulvės skrunda, pasiruošiame padažą su graikišku jogurtu. Pasiskaninti galime ir šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!
Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių! Konkursas tęsiasi iki rugpjūčio 17 dienos.