„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Salotos, idealiai tinkančios su ant grotelių kepta mėsa ar žuvimi. 12 receptų

Gryname ore ant gyvos ugnies kepta mėsa ar žuvis gali būti pasakiško skonio ir aromato. Tegul šią puikią skonio patirtį papildo ne sunkūs garnyrai, bet gaivios, lengvos salotos. Šįkart išrinkome dešimtuką tokių, kurios idealiai tiks prie ant grotelių keptos mėsos ar žuvies. Ruoškite ir mėgaukitės!
Ant grilio kepta vištiena ir salotos
Ant grilio kepta vištiena ir salotos / Vida Press nuotr.
Salotos su pavasario žalumynais
Receptas: Salotos su pavasario žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 44
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaulpienės: 1.00 sauja (jaunų lapelių)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų žalialapių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (pagal skonį - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti
  1. Salotų, špinatų ir kiaulpienių lapus švariai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei reikia, suplėšykite smulkesniais gabalėliais.
  2. Avokadą nulupkite, pomidorus nuplaukite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  3. Sūrį ir nuluptą obuolį sutarakuokite šiaudeliais.
  4. Paruoškite padažą. Išspauskite citrinų sultis. Į jas supilkite aliejų, sukrėskite garstyčias ir medų, suberkite sutrintą česnaką, pasūdykite. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Padažu apšlakstykite salotas ir patiekite. Jos puikiai tinka valgyti vienos, su skrebučiu ar trapučiu, su bulvėmis, taip pat kaip garnyras su kiaušinių, mėsos patiekalais.
Suskleisti
Pikantiškos vynuogių salotos
Receptas: Pikantiškos vynuogių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Salotos: 250.00 g (įvairios)
Vynuogės: 300.00 g
Sūris: 250.00 g (švelnus fermentinis)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Vynas: 2.00 valg. š. (sausas baltas)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba kiti mėgstami prieskoniai)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus nuplaukite ir suplėšykite gabalėliais.
  2. Vynuoges perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
  3. Fermentinį sūrį supjaustykite maždaug centimetro kubeliais, sūrį sutrupinkite.
  4. Viską suberkite į dubenį ir išmaišykite.
  5. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nušluosčiusios nutarkuokite žievelę. Išspaustas jo sultis sumaišykite su vynu, aliejumi ir žiupsneliu druskos bei prieskonių.
  6. Apšlakstykite salotas. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele bei graikiniais riešutais. 
  7. 20 minučių palikite pastovėti. Patiekite su bandele.
Suskleisti
Lapinių kopūstų ir morkų salotos
Receptas: Lapinių kopūstų ir morkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 42
Receptas
Ingredientai
Lapiniai kopūsta (kale): 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (tarkuotos arba pjaustytos griežinėliais)
Pupelės: 1.00 puodelis (1/2 virtų)
Graikiniai riešutai: 1.00 puodelis (1/2)
Mėlynės: 1.00 puodelis (1/2)
Granatas: 1.00 puodelis (1/4)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. („Dižono“ - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (granatų - padažui)
Actas: 1.00 valg. š. (obuolių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Suskleisti
Kruopų ir žalumynų salotos
Receptas: Kruopų ir žalumynų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 23
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 200.00 g (stiklinė)
Pipirai: 1.00 vnt. (mažas indelis mažų pipiriukų arba daigintų garstyčių grūdų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį salotoms ir užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - užpilui)
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės - užpilui)
Mėtos: 2.00 vnt. (kelios šakelės - užpilui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keletas - užpilui)
Ridikėliai: 4.00 vnt. (keletas)
Kaip gaminti
  1. Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį vandenį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
  2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, dar 10 min. brinkinkite, tada išpurenkite šakute ir atvėsinkite.
  3. Brokolius nuplaukite, kotus nupjaukite, išskirstykite griežinėliais ir patroškinkite garuose.
  4. Ridikėlius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
  5. Fetą sutrinkite šakute.
  6. Kruopas sumaišykite su feta, brokoliais, ridikėliais, nuplautomis ir nuvarvintomis pipirinėmis, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite druska.
  7. Padažui visus ingredientus sumeskite į plakti skirtą indą, iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų. 
Suskleisti
Salotos
Receptas: Žalių lapelių salotos su uogomis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Salotos: 50.00 g (sultenės, „frizės“, špinatų, gražgarstės, cikorijos lapelių)
Citrinos: 0.50 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Avietės: 8.00 vnt.
Šilauogės: 8.00 vnt.
Gervuogės: 4.00 vnt.
Kaip gaminti
  • Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapelius. Išspauskite citrinos sulčių, tinka ir baltojo vyno actas. Saikingai pabarstykite stambia druska. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, bet atsargiai, kad lapeliai liktų traškūs.
  • Patiekdami užmeskite avietes, gervuoges ir šilauoges. Uogas galite naudoti įvairias, netgi šaldytas. Tik iš anksto išimkite iš šaldiklio.
Suskleisti
Salotos
Receptas: Sicilietiškos pankolių ir apelsinų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Pankolis: 1.00 vnt. (didelis)
Citrinos: 0.50 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (stambios, geros)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis)
Alyvuogės: 7.00 vnt. (juodosios)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite, nusausinkite pankolius. Pašalinkite išorinius lapus, atšakas. Plonai supjaustykite aštriu peiliu arba pjaustykle taip, kad griežinėliuose būtų matomas daržovės skersmuo. Sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska.

2. Išspauskite pusę citrinos sulčių ir išmaišykite pankolius. Palikite pusvalandžiui. Tiek laiko reikės tam, kad pankoliai prarastų ne visiems malonų anyžių kvapą.

3. Nulupkite apelsiną, supjaustykite griežinėliais, sulaistykite alyvuogių aliejumi.

4. Patiekdami lėkštėje, patiekalą paryškinkite juodomis alyvuogėmis. Pabarstykite juodais pipirais iš malūnėlio.

Suskleisti
Žaliosios bolivinių balandų salotos
Receptas: Žaliosios bolivinių balandų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 24
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vienas brokolio žiedynas)
Ridikėliai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Bolivines balandas išvirkite pagal skonį pasūdytame vandenyje.
  2. Brokolį trumpai apvirkite arba ištroškinkite garuose. Leiskite atvėsti. Susmulkinkite.
  3. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis. Fetą supjaustykite kubeliais.
  4. Į lėkštę dėkite bolivines balandas, ant viršaus gražiai išdėliokite daržoves bei sūrį.
  5. Salotas patiekite apšlakstytas pikantišku žalumynų užpilu .
Suskleisti
Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
Receptas: Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 40.00 g (puselėmis)
Agurkai: 30.00 g (griežinėliais)
Cukinijos: 30.00 g (juostelėmis)
Actas: 30.00 g (ryžių)
Gervuogės: 20.00 g (puselėmis)
Sultenės: 20.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š. (arba 10g)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (skrudintų sezamų sėklų aliejus - 2 g arba 1/3 arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (2 g su mažiau natrio)
Aguonos: 2.00 g (½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis.
  2. Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos pamarinuokite 10–12 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas skrudintų moliūgų sėklų ir bazilikų pesto padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                                                                                                                      Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

 

Suskleisti
Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
Receptas: Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 70.00 g (kubeliais)
Mangas: 40.00 g (kubeliais)
Burokėliai: 30.00 g (lapai)
Kalendros: 10.00 g
Aitrioji paprika: 4.00 g (griežinėliais)
Aguonos: 2.00 g (arba ½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.

Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Brokolių salotos su sezamais
Receptas: Brokolių salotos su sezamais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Peletrūnas: 1.00 valg. š.
Laiškiniai svogūnai: 1.00 valg. š.
Džiovintos vyšnios: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (trintas - padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (1/4 - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (trinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Brokolius apvirkite 2-6 minutes ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Susmulkinkite.
  2. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite padažu.

 

 

Suskleisti
Uzbekiškos salotos su pomidorais
Receptas: Uzbekiškos salotos su pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 33
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g
Svogūnai: 40.00 g
Bazilikai: 10.00 g (violetinių)
Kalendros: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Reikės aštraus peilio, nes visi komponentai turi būti supjaustyti itin smulkiai. Labai plonais žiedais ar pusžiedžais supjaustykite svogūnus.
  2. Susmulkinkite aitriąją papriką, pomidorus, kalendrą ir baziliką.
  3. Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Šios salotos puikiai tinka prie plovo ar mėsiškų patiekalų. Tai bene populiariausios salotos Uzbekijoje.

 

Suskleisti
Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos
Receptas: Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 22
Receptas
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 250.00 g (stiklinė saulėje džiovintų)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (nedidelės ankštys)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 valg.š. - sulčių)
Rudasis cukrus: 3.00 g (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šviežių, kelios šakelės)
Kaip gaminti
  1. Saulėje džiovintus pomidorus užpilkite karštu vandeniu, trumpai pamirkykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
  2. Aitriųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes, jei nemėgstate labai aštriai, paprikų ankštis perplaukite šaltu vandeniu, susmulkinkite ir sumeskite į indą su pomidorais.
  3. Česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, įmaišykite į paprikų ir pomidorų salotas.
  4. Aliejų sumaišykite su apelsinų ir citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir labai gausiai užberkite kapotų čiobrelių.  Salotas gerai išmaišykite ir per naktį marinuokite.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).   

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ IEŠKOKITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs