Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Salotos per 15 minučių: receptai

Vakarienei nenori skirti daug laiko? Tai jums tikrai tiks Ji24.lt pasiūlymas – atrinkti patiekalai, kuriuos paruošite per ketvirtį valandos.
Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu
Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu / Shutterstock nuotr.
Salotos su sūrio rutuliukais
Receptas: Salotos su sūrio rutuliukais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 19
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (Gūžė sviestinių ar kitokių švelnaus skonio salotų lapelių)
Pomidorai: 8.00 vnt. (po 4 nedidelius raudonus ir geltonus)
Daigintos pipirnės: 1.00 vnt. (indelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Varškės sūris: 100.00 g (Sūrio rutuliukams; riebaus)
Sūris: 200.00 g (Sūrio rutuliukams švelnaus kreminio; ir 100 g parmezano)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Sūrio rutuliukams)
Aliejus: 3.00 valg. š. (Užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui šaukštas citrinų sulčių)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui taip pat)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Užpilui žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, dėkite ant salotų.

3. Pomidorus perjaukite per pusę, po lygiai išdėliokite lėkštėse.

4. Paruoškite sūrio rutuliukus: visus sūrius iki vientisos masės išmaišykite nedideliame dubenėlyje, išspauskite česnakus ir pagardinkite žolelėmis.

5. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir dėkite ant salotų, ant viršaus berkite pipirnių daigų, salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apliekite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu.

 

Suskleisti
Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais
Receptas: Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (aisbergo)
Agurkai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (vytinto)
Riešutai: 1.00 sauja (kepintų kedro)
Sūris: 1.00 vnt. ("Džiugas")
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtos - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite aisbergo salotą, agurkus, pomidorus ir džiovintus pomidorus.

2. Uždėkite vytinto kumpio, sudėkite kepintus kedro riešutus.

3. Sutarkuokite sūrį ir uždėkite ant salotų, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Pagaminkite padažą: iš nurodytų ingredientų ir užpilkite ant salotų.

Receptą atsiuntė Ilona

Suskleisti
Žaliosios salotos su permezano sūriu
Receptas: Žaliosios salotos su permezano sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (icebergo - nedidelė gūžė)
Avokadai: 2.00 vnt. (2 - 3 mažieji avokadai)
Agurkai: 3.00 vnt.
Parmezano sūris: 20.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Medus: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Kaip gaminti

1. Rankomis suplėšykite icebergo salotas. Supjaustykite agurkus. Sudėkite į gilų indą.    

2. Pasiruoškite padažą. Aliejų, balzamiką išmaišykite kartu su druska ir pipirais. Išspauskite citrinos sultis ir pilkite į padažą. Galiausiai dėkite kelis šaukštus medaus (priklauso kokio saldumo norisi) ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Pilkite padažą ant salotų ir agurkų.    

3. Salotas dėkite į lėkštes. Ant viršaus ar lėkštės kraštuose dėkite avokado gabalėlius.    

4. Ant viršaus užberkite labai plonai pjaustyto permezano.    

5. Tinka valgyti kartu su tamsiu prancūzišku batonu.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Itališkos salotos su lašiša
Receptas: Itališkos salotos su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 39
Receptas
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 20.00 g (žaliųjų)
Lašiša: 150.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Batonas 2.00 riekės
Kaip gaminti

1. Pomidorą ir agurką supjaustykite, susmulkinkite lašišos filė.

2. Batoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol apskrus.

3. Suplėšytas salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, ant jų dėkite smulkintas daržoves, lašišos gabalėlius, alyvuoges. Apšlakstykite iš balzaminio acto, alyvuogių aliejaus ir Provanso žolelių sumaišytu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Tuno salotos
Receptas: Tuno salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Tunas: 1.00 vnt. (skardinė savo sultyse)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžioji raudona ir geltona)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mėlynasis)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Petražolės: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Visas daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais.

2. Tuną sudėkite į dubenį ir šakute sutrinkite. Įmaišykite daržoves.

3. Puodelyje sumaišykite citrinų sultis su aliejumi, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

4. Užpilu apliekite salotas, sudėliokite į stiklinaites ir papuoškite petražolėmis.

Suskleisti
Salotos su kepta kiaulienos nugarine
Receptas: Salotos su kepta kiaulienos nugarine
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (keptos nugarinės)
Salotos: 300.00 g (sauja "Lollo rosso" ir truputis "Frisse" salotų)
Špinatai: 1.00 sauja
Pomidorai: 3.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių lapelių)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Salotų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite riekelėmis. Į gilų indą sudėkite plautus, nusausintus, jei reikia – pasmulkintus, visų rūšių salotų lapus, špinatų lapelius, supjaustytus pomidorus, trupintą fetos sūrį.

2. Apšlakstykite  padažu iš aliejaus, citrinos sulčių bei prieskonių. Ant viršaus uždėkite mėsos riekes.

3. Apibarstykite čiobrelių lapeliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Burokėlų ir ožkų pieno sūrio salotos
Receptas: Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 27
Receptas
Ingredientai
Salotos: 150.00 g (mėgstamų lapinių salotų)
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Kedrinės pinijos: 30.00 g (trečdalis stiklinės)
Aliejus: 5.00 valg. š. (2 - salotoms, 3- užpilui)
Sultys: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (1,5 valg. š. - užpilui)
Medus: 2.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - grūdėtosios - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite salotų džiovykloje ar kiaurasamtyje, sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės.
  2. Burokėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais arba šiaudeliais, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų sulčių mišiniu ir labai trumpai pakepkite karštoje orkaitėje, kad suminkštėtų.
  3. Salotas suplėšykite, išdėliokite lėkštelėse. Ant viršaus dėkite atvėsintų burokėlių, išdėliokite ožkų sūrio kubelius, berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų.
  4. Nedideliame indelyje iš aliejaus, balzaminio acto, tirpinto medaus, grūdėtųjų garstyčių užmaišykite padažą, jį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir prieš pat valgant, kad salotos nepavandenytų, užpilkite ant salotų. Jeigu norite, į užpilą dar galite įpjaustyti šviežių čiobrelių.

Kulinaro patarimas. Ožkų pieno sūrį skanu tiekti ir karštą: gabalėlius apvoliokite kukurūzų kruopose ir iškepkite karštame svieste.

Suskleisti
Gaivios salotos su lašiša
Receptas: Gaivios salotos su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 79
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (gūžinės („Iceberg“))
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Lašiša: 200.00 g (sūdytos filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio mėlynasis - užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 2.00 valg. š. (pagal skonį - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje.
  2. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę.
  3. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais žiedais ir berkite į dubenį. Išspauskite citrinų sultis ir supilkite ant svogūnų, įpilkite aliejų, sukrėskite medų, garstyčias, pasūdykite. Gerai išmaišykite, paminkykite svogūnus šaukštu, kad taptų minkštesni, išskirtų sulčių.
  4. Užpilu apšlakstykite salotas ir galite tiekti. Šios salotos ypač tinka su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Suskleisti
Burokėlių salotos su žuvimi
Receptas: Burokėlių salotos su žuvimi
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (marinuoti)
Avokadai: 2.00 vnt.
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkyta skumbrė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys pagal skonį)
Krapai: 10.00 g (šakelės papuošti)
Majonezas: 3.00 valg. š. (padažui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (padažui)
Krienai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (padažui)
Kaip gaminti

1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures.

2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių. Skumbrę labai gerai išdarinėkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant avokadų.

3. Majonezą sumaišykite su grietine ir krienais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada atsargiai šaukštu įmaišykite iki putų išplaktą grietinėlę. Ant salotų krėskite po kelis šaukštus puraus padažo. Tiekite su skrudinta itališkos duonos riekele.

Suskleisti
Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu
Receptas: Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu
1 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
4.4 / 19
Receptas
Ingredientai
"Lollo Rosso" salotos 30.00 g
Garbanotųjų salotos 20.00 g
Gražgarstės: 10.00 g
Kriaušės: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui: 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus sumaišytas su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį padažui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite.

2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą.

3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį. Kriaušę supjaustykite į keturias dalis ir ant didelės ugnies kepkite 3 minutes. Vaisiaus dalys turi būti traškios, aukso spalvos.

4. Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis – tai darykite atsargiai ir švelniai, antraip padažas bus per daug tirštas ir rūgštus. Įberkite juodųjų pipirų.

5. Salotas formuokite kaip bokštą: iš šonų išdėliokite kriaušės puseles, į jų vidurį dėkite Lollo Rosso ir garbanotųjų salotų, gražgarsčių, suberkite karamelizuotus riešutus, dėkite supjaustytą mėlynąjį sūrį. Paruoštas salotas apšlakstykite padažu.  

Ossama Charafeddine
Ossama Charafeddine

Receptas virtuvės šefo Ossamos Charafeddine’o

Suskleisti
Elegantiškos agurkų salotos
Receptas: Elegantiškos agurkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 112
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Salotos: 1.00 vnt. (keli „Romaine“ salotų lapai)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinų sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š. (arba klevų sirupo)
Petražolės: 20.00 g (pluoštelis šviežių petražolių šakelių)
Mėtos: 10.00 g (kelios šviežių mėtų šakelės)
Kaip gaminti

1. Agurkus pjaustykite išilgai kuo plonesnėmis ir kuo ilgesnėmis juostelėmis.

2. Salotų lapus, petražoles ir mėtas (kelis lapelius palikite papuošimui) kuo smulkiau sukapokite ir sumaišykite su sezamų sėklomis.

3. Iš aliejaus, citrinų sulčių ir medaus išplakite padažą.

4. Į plokščią lėkštę tieskite agurkų juosteles, jas apibarstykite žalumynų ir sezamų mišiniu, pašlakstykite paruoštu padažu ir susukite.

Suskleisti
Morkų, apelsinų ir persikų salotos
Receptas: Morkų, apelsinų ir persikų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Persikai: 200.00 g (konservuoti)
Sezamo sėklos: 50.00 g (saujelė)
Kaip gaminti

Morkas sutarkuokite, apelsinus ir persikus supjaustykite kubeliais, užpilkite šlakelį persikų sirupo ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Salotos su graikiniais riešutais
Receptas: Salotos su graikiniais riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (mėgstamų)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 100.00 g (žaliųjų)
Fetos sūris: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Žolelių actas 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežių arba džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežių arba džiovintų)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite.

2. Supjaustykite agurką, pomidorą, svogūną, alyvuoges ir sūrį.

3. Iš šaukšto žolelių acto, trupučio vandens, alyvuogių aliejaus, bazilikų, raudonėlių sumaišykite padažą.

4. Visus produktus gražiai išdėliokite lėkštėje ir užpilkite paruoštu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Obuolių ir burokėlių salotos
Receptas: Obuolių ir burokėlių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 88
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti dideli)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š.
Linų sėklos: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 3.00 g (kelios šakelės jaunų)
Kaip gaminti

1. Burokus  ir obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.

2. Įberkite keletą kapotų šalavijų lapelių, supilkite apelsino sultis, išmaišykite.

3. Paruoštas salotas išdėliokite į vazeles, dėkite po šaukštą majonezo, užberkite po šaukštelį visų sėklų (geriau jų neskrudinkite, bus sveikiau) ir papuoškite šalavijų šakelėmis.

Suskleisti
Salotos su sūriu
Receptas: Salotos su sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 100.00 g
Sūris: 100.00 g (kelių rūšių)
Persikai: 1.00 vnt. (arba nektarinas)
Vynuogės: 4.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltųjų)
Kaip gaminti

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas gražgarstes ir sudėkite į salotinę. Minkštesnį sūrį sutrupinkite, kietesnį supjaustykite kubeliais.

2. Riešutus sukapokite, vynuoges kruopščiai nuplaukite, didesnes perpjaukite pusiau. Persiką arba nektariną supjaustykite skiltelėmis, sudėkite ant gražgarsčių.

3. Aliejų ir citrinų sultis sumaišykite su cukrumi, pipirais, pasūdykite. Padažą užpilkite ant salotų ir apibarstykite sūriu bei riešutais.

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai