Jums reikės:
1 svogūno,
16 vyšninių pomidorų,
2 nedidelių agurkų,
8 aliejuje marinuotų saulėje džiovintų pomidorų,
300 g įvairių salotų.
Padažui:
50 ml alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių,
šaukšto skysto medaus,
pusės šaukštelio druskos,
žiupsnelio stambiai maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis.
2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.
3. Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, plakite šluotele, kol ištirps medus.
4. Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite svogūnus, agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, atsargiai išmaišykite. Tiekite prie keptos mėsos arba valgykite vienas su šviežia balta bandele.