Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Salotos su džiovintais pomidorais: paprastos ir tobulos

Kulinaro patarimas – jei ruošiatės iškylauti toli nuo namų, paruoštą padažą salotoms supilkite į nedidelį stiklainį, supjaustytas daržoves sudėkite į sandarų indą. Prieš tiekdami salotas, sudėkite daržoves į plastikinį maišelį, supilkite padažą, papurtykite ir iškrėskite atgal į indą.
Salotos su džiovintais pomidorais
Salotos su džiovintais pomidorais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

1 svogūno,

16 vyšninių pomidorų,

2 nedidelių agurkų,

8 aliejuje marinuotų saulėje džiovintų pomidorų,

300 g įvairių salotų.

Padažui:

50 ml alyvuogių aliejaus,

2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių,

šaukšto skysto medaus,

pusės šaukštelio druskos,

žiupsnelio stambiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis.

2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.

3. Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, plakite šluotele, kol ištirps medus.

4. Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite svogūnus, agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, atsargiai išmaišykite. Tiekite prie keptos mėsos arba valgykite vienas su šviežia balta bandele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos