Šioms salotoms prireiks:
- 120 g gražgarsčių;
- 1 mango;
- 1 avokado;
- 30 g džiovintų spanguolių;
- 30 g migdolų;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. balzaminio acto;
- 1 a. š. Dižono garstyčių;
- 0,5 a. š. cukraus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Pirmiausia nuplaukite vaisius ir daržoves. Nulupkite avokadą ir mango vaisių. Supjaustykite juos mažais kubeliais.
Dideliame dubenyje sudėkite gražgarsčių lapus, ant jų paskirstykite mango ir avokado kubelius, džiovintas spanguoles ir smulkintus migdolus.
Nedideliame indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, Dižono garstyčias. Padažą pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus. Viską gerai išmaišykite.
Padažą užpilkite ant salotų ir švelniai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasidengtų padažu.
Skanaus!