Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 146 kcal
Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai:
- Tunas savo sultyse – 2 skardinės
- Vapeur garuose ruoštos baltosios pupelės, 425 ml – 1/2 skardinės
- Vyšniniai pomidorai – 20 vnt.
- Romaninės salotos – 2 ryš.
- Bulvės – 2 vnt.
- Kaparėliai – 180 g
- Grūdėtosios garstyčios – 2 šaukšteliai
- Balzamiko actas – 2 šaukštai
- Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai
- Druska – Pagal skonį
Paruošimo būdas
- Nulupkite bulves ir virkite, kol suminkštės. Leiskite atvėsti ir supjaustykite kiekvieną bulvę į 6-8 skilteles.
- Supjaustykite pomidorus, susmulkinkite tuną.
- Paruoškite padažą: sumaišykite alyvuogių aliejų, grūdėtąsias garstyčias ir tamsųjį balzamiko actą.
- Suplėšykite nuplautus ir nusausintus salotų lapus, sudėkite ant indo ar porcijinių lėkščių dugno. Vienu sluoksniu šalia vienas kito sudėkite bulvių skilteles, pridėkite pupeles, tuną, pomidorus ir kaparėlius.
- Truputį pasūdykite salotas ir užpilkite pikantišku padažu.
Rekomendacijos:
Sudėtingesnis variantas: pridėkite virto ir stambiai pjaustyto kietai virto kiaušinio