Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltajam sezonui – egzotiškas skanėstas iš vynuogių

Vynuoges dažniausiai valgome šviežias, kartais dar įberiame jų į troškinį ar šalia kepsnio, tačiau ar kada bandėte iš šių gėrybių pasiruošti skanėstų šaltajam sezonui? Jei ne, galbūt šiemet tam tinkamas laikas?! Siūlome receptą, kuris itin mėgstamas Serbijoje bei Makedonijoje – tai sirupe išvirtos vynuogės, kurios nuostabiai atrodo stiklainėliuose ir nustebina skoniu. Šis skanėstas vadinasi „Slatko“.
Sirupe konservuotos vynuogės
Sirupe konservuotos vynuogės / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg baltųjų besėklių vynuogių;
  • 1 kg cukraus;
  • 1 l vandens;
  • 1 citrina, supjaustyta ketvirčiais;
  • 1 vanilės ankštis (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Nuskabykite vynuoges nuo kotelių ir kruopščiai nuplaukite.

2. Į nemažą puodą supilkite vandenį ir supilkite cukrų. Pavirkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps bei sirupas ims kiek tirštėti. Tuomet suberkite vynuoges, įdėkite citrinos ketvirčius ir vanilės ankštį.

3. Pavirkite, kol vynuogės bus išvirusios, ims blizgėti, tačiau dar nebus suvirusios.

4. Nukelkite puodą nuo viryklės, apdenkite tankiu virtuviniu rankšluostėliu ir palikite kambario temperatūroje stovėti per naktį.

5. Kitą dieną sudėkite džemą į kruopščiai išplautus ir iškaitintus stiklainėlius. Užsukite ir laikykite šaltai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?