Ingredientai:
- 400–600 g mažų pomidoriukų, bus gražu, jei naudosite įvairių spalvų;
- 3 skiltelės česnako, nenuluptos;
- 70 ml alyvuogių aliejaus;
- keli šaukštai drungno virinto vandens;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,3 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 300 g perlinio kuskuso (lengvai rasite didesniuose prekybos centruose);
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
- sauja smulkiai kapotų šviežių petražolių (geriau plokščialapių);
- sauja smulkiai kapotų šviežių mėtų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasiruoškite pomidoriukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pomidoriukus perpjaukite perpus, sudėliokite ant skardos perpjautąja puse į viršų. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Skardos šone dėkite ir česnako skilteles. Kepkite 40–60 min., kol pomidoriukai bus iškepę ir po truputį ims ruduoti kraštai. Leiskite pusvalandį atvėsti.
2. Kol kepa pomidoriukai, pasiruošite kuskusą. Išvirkite jį dideliame kiekyje vandens pagal instrukcijas ant pakuotės, o tada perliekite šaltu vandeniu, suberkite į dubenį, kuriame ruošite patiekalą, įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite (taip kuskuso „žirniukai“ nesulips).
3. Pomidoriukams atvėsus metas ruošti padažą. Didžiąją jų dalį berkite į kuskusą, o keletą meskite į elektrinio trintuvo indelį, ten pat pilkite ir likusį aliejų, porą trejetą šaukštų vandens, citrinos sultis, dėkite iškepusias ir nuluptas česnako skilteles, berkite druskos, pipirų ir viską sutrinkite iki tyrelės, paragaukite, ar nieko netrūksta.
4. Į dubenį su kuskusu ir keptais pomidoriukais berkite ir pjaustytas alyvuoges, visas žoleles, o tada užpilkite padažą ir atsargiai, tačiau gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
5. Tai gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir garnyras, jis puikiai išsilaikys iki kitos dienos, tad pietų dėžutėje galės keliauti su jumis į biurą.