Ingredientai (5–6 porcijoms):
- 0,5 l marinuotų burokėlių obuolių sultyse;
- 3–4 trumpavaisiai agurkai, supjaustyti šiaudeliais;
- 1 l kefyro;
- 250–300 ml gazuoto mineralinio vandens (gamindami pirmąsyk, rinkitės švelnesnį, jei patiks, vėliau galit eksperimentuoti)
- 3–4 kietai virti kiaušiniai;
- ryšelis svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų;
- ryšelis krapų, smulkiai supjaustytų;
- šlakelis citrinos sulčių;
- druskos, pagal skonį;
- šviežių bulvių.
Gaminimas:
1. Užkaiskite puodą su bulvėmis, kol jos verda, imkitės gaminti šaltibarščius.
2. Į didelį dubenį suberkite svogūnus ir didžiąją dalį krapų, įberkite žiupsnį druskos ir patrinkite viską šaukštu, kad pakviptų, žalumynai „paleistų“ sultis. Tuomet sudėkite nusunktus burokėlius ir išmaišykite.
3. Į kitą nemažą dubenį ar puodą supilkite kefyrą, mineralinį vandenį ir gerai išmaišykite. Tuomet šį skystį supilkite į indą su burokėlių ir žalumynų miksu. Labai gerai išmaišykite ir ragaukite, tikrindami, ko trūksta – jei rūgštelės, pilkite citrinos sulčių, jei druskos – dar pasūdykite. Šaltibarščiai turi būti gaivūs ir lengvi.
4. Kiaušinius nulupkite, supjaustykite ir dėkite į bendrą dubenį, o jei labiau patinka, dėkite po porą skiltelių tiesiai į dubenėlius. Skanaukite, žinoma, su virtomis bulvėmis!