2024 09 08

Šaltibarščius su Lenkija susiejęs „New York Times“ sukėlė pasipiktinimo bangą: kaip yra iš tiesų?

Iš pažiūros nekaltas receptas, patalpintas vieno didžiausių JAV naujienų portalų „New York Times“ maisto rubrikoje, sukėlė pasipiktinimo bangą tarp Lietuvos internautų.
Koliažas
Koliažas / Shutterstock nuotr.

Priežastis – receptas, artimas tam, ką lietuviai vadina šaltibarščiais, publikacijoje buvo pavadintas viena iš lenkiškų šaltsriubių. Recepte nurodyto patiekalo pavadinimas – chłodnik litewski, kas lenkų kalboje reiškia lietuviška šaltsriubė.

Įrašą užplūdo komentatoriai

Lietuviškojo feisbuko pasipiktinimą – kaip ir nemažą kiekį juokelių – sukėlė „New York Times“ socialiniuose tinkluose rugsėjo 6 d. pasidalintas jų siūlomo šaltibarščių recepto aprašymas.

„Puikus patiekalas vasaros įkarštyje, kai karštas maistas atrodo neįsivaizduojamas, tačiau gausu šviežių produktų, „chłodnik litewski“ yra bene žinomiausias iš lenkiškų šaldytų sriubų“, – nurodoma rugsėjo 6 d. įraše „Facebook“ tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk elektrinį dantų šepetėlį sau!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?